Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu'nda yer alan ve tüm okullarda kurulması hedeflenen, Tasarım Beceri Atölyelerinin bir tanesi de Abdulhamit Han Ortaokulunda açılışı yapıldı. Açılış törenine İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Şenel, Sezai Demirhan, Sivil Savunma Uzmanı Halis Erçatım katıldı.

Açılan drama atölyesinde konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şenel anasınıfı öğretmenlerimize ve okul müdürümüze destekleri için teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şenel; “ Milli Eğitim Bakanlığı 2023 eğitim vizyonunun temel amaçlarından birinin çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, bu temel hedef kapsamında tüm okullarda öğrencilerin yaşam becerileri edinebilecekleri, küçük yaştan itibaren mesleki yeteneklerini keşfedebilecekleri ortamlar oluşturma gayretinde olduklarını söyledi.

Ülkemizin yerlileşme ve millileşme hamlelerinde bulunduğunu belirten Şenel, ilimizden de bu atölyeler sayesinde bilim adamları yetişmesini temenni ettiğini söyleyerek bu konuda öğretmen ve öğrencilere büyük iş düştüğünü belirtti.

Ardından açılışı yapılan Kapalı Salon Sporları Atölyesi incelenerek atölyede yapılan çalışmalar hakkında okul müdürü Ramazan Koyuncu'dan bilgi alındı.

Editör: TE Bilişim