5 Şubat 1934 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişi vesilesiyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde’nin onur ve gurur günü olan 5 Şubat’ın ülkemizin kurtuluş mücadelesinde elde edilen başarıların Niğde ve Niğdeli açısından bir simgesi olduğunu söyledi.

Milletvekili Kavaklıoğlu açıklamasında şunları kaydetti: “Çok sevdiğini ve arzuladığını defalarca dile getirmesine rağmen Mustafa Kemal Atatürk, Niğde'ye bir kez teşrif etmiştir. Onu Niğde'ye getirmek için yapılan teşebbüsler Cumhuriyet’in hemen ilk yıllarına rastlamaktadır. 5 Şubat 1934 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk İlimize gelerek Niğde’mizi onurlandırmışlardır. 5 Şubat  günü Kurtuluş Savaşı dönemi işgal görmemiş ve  Milli Mücadele’de Atatürk yanında yer alarak ülke kurtarılmasında etkin rol oynayan Niğdeliler için bir onur günüdür. Bu vesileyle değerli hemşerilerimi kutluyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum”.

Ayrıca Niğdelilerin Milli Mücadele sürecinde  tümen ve gönüllülerle Ulukışla- Pozantı hattında ülkemizin kurtuluş mücadelesinde destanlar yazdığını vurgulayan Kavaklıoğlu, “Pozantı’dan öteye düşmana yol vermeyen Niğdeliler bir bütün olarak cephede mücadeleden zaferle ayrıldılar. Askerlerimiz Kurtuluş Savaşında da, Yemen’den Çanakkale’ye birçok cephede vatan savunması vermiştir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim