Niğde Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen tören  Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör’ü Muhsin Kar, siyasi partilerin İl Başkanları, protokol üyelerinin ve vatandaşlar katıldı.

Ata Sanayi Sitesinin Yolları Havaalanı Pisti Gibi Oldu Ata Sanayi Sitesinin Yolları Havaalanı Pisti Gibi Oldu


Kutlama töreni Atatürk Büstüne çelenk sunulmasının ardından  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.


Günün anlam ve önemini belirten konuşması ise Niğde İl Jandarma Komutanlığına Teğmen Sinan Çat, tarafından yapıldı. Törende Konuşan Teğmen Sinan Çat,‘‘ Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına temel teşkil eden 30 ağustos 1922’de kazdığımız büyük zaferin 99. Yıl dönümünün kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 30 ağustos zaferi ile Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Yüce Türk ulusu emperyalist güçlerin isyan işgalci ordularının anavatan topraklarından kesin olarak çıkarıp, ebedi özgürlüğüne kavuşturmuştur. Her safhası tek tek kazanılarak aziz Türk yurduna ve bağımsızlığına kavuşmuştur.’’ Diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından  Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve  Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir programa katılanların katılımcıların  bayramını kutladı.
Vali Şimşek, daha sonra Valilikte kutlamaları kabul etti.

Editör: TE Bilişim