30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıldönümü kutlamaları, Niğde Cumhuriyet Meydanında Devlet erkanının Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. 

Törene, Niğde Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, TBMM idare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkan Vekili Nevzat Baloğlu, Niğde Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Seymen, Niğde Barosu Başkanı Hüseyin Demirbilek, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Kurum Müdürleri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Askeri Erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Niğde Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ile Belediye Başkan Vekili Nevzat Baloğlu tarafından vatandaşların ve Protokol Üyelerinin bayramlarını kutladığı törende, günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Jandarma Üsteğmen Kadir Güngör yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen tören, şiirlerin okunması ile son bulurken Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Valilik Makamında bayram tebriklerini kabul etti.

Niğde Öğretmenevinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonun ardından Niğde Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve beraberindeki Protokol Üyeleri, Niğde Şehitliğini ziyaret ettiler.
Editör: TE Bilişim