MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yayınladığı yazılı mesajda “19 Mayıs’ta başlayan diriliş, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan direnişle tarihimizde yerini almıştır.” Dedi.

 

MHP’li Er yazılı açıklamasında 30 Ağustos’un önemine dikkat çekerek;

“Türk için bazı günler vardır ki üstünden binlerce yıl geçse de asla unutulmaz. İşte 30 Ağustos 1922’de öylesine kutsal bir gündür. Emperyalizme baş kaldıran, 19 Mayıs 1919’da dirilişini gerçekleştiren milletimiz, 30 Ağustos 1922’de dirilişten direnişe büyük bir destan yazmıştır. Gazi Mustafa Kemal’in engin askeri stratejisinin, milletimizle birlikte hayat bulmuştur. Bu öylesine bir savaş olmaktan öte, bir milletin düşmanı karşısında son damlasına kadar savaştığı bir varoluş savaşıdır. Ancak böyle olağanüstü savaşlar, olağanüstü gayret ve önderlikle kazanılabilir. Olağanüstü gayreti gösteren aziz milletimizin en büyük şansı olağanüstü önderliği sergileye Mustafa Kemal gibi büyük bir askerin komutanlığıdır!

Elbette böylesine özel bir günden çıkaracağım çok özel dersler vardır. Zira biz Türkler sadece geçmişimizle övünmeyiz. Hatalarımızı, eksikliklerimizi görmemiz gerekir. 30 Ağustos bizler için nasıl gurur duyulacak bir unsursa, milletimizi bağımsızlık savaşı vermeye iten unsurlarda o kadar kötü bir olgudur. Allah’tan milletim için dileyeceğim ilk şey bu millete bir daha kurtuluş savaşı yaşatmasın! Unutmayalım ki bizi 30 Ağustos’ta zaferle buluşturan bir unsur var ki o da o savaşın ruhudur. O ruh direniş ve var olma ruhudur! Bugün ülkemiz terör belasıyla uğraşırken, komşularıyla sorunlar yaşarken, yapmamız gereken tek şey bu ruha sahip olmaktır.

30 Ağustos’un Dünya’ya verdiği en anlamlı mesajın “Yurtta Sulh, Dünya’da Sulh!” olduğu unutulmamalıdır. Zira milletimiz tarihimizin en şanlı zaferi kazanırken bu savaşa milli barışın, dünya barışının inşaası için yapmıştır. Bizler yalnızca bağımsızlık için, ülke barışının korunması için mücadele ederiz. Çünkü bizi emperyalistlerden ayıran en önemli unsurdur!” dedi.

Editör: TE Bilişim