Türk Eğitim Sen Niğde İl Temsilcisi İhsan Uğraş Cumhuriyetimizin 88. yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

 Uğraş mesajında ;

 

Ulu Önder Atatürk’ün büyük mirası Cumhuriyetimiz tam 88 yaşında. Atamız topraklarımızdan işgalcileri temizlemiş, modern ve güçlü bir devletin temellerini atmış, Türkiye Cumhuriyetini dünyanın önünde eğildiği bir devlet konumuna getirmiştir. Cumhuriyetin kuruluşu ile ülkemiz hızlı bir kalkınma sürecine girmiş, Türk ve dünya tarihinin akışı değişmiştir.

Bugün Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünü buruk kutluyoruz. Türk Milleti olarak derin bir keder içerisindeyiz. Ne yazık ki ülkemiz hem terör, hem deprem acısını bir arada yaşamaktadır. Şehitlerimize gözyaşı dökerken, Van’da yaşanan depremle acımız daha da büyümüştür. Van’da enkaz altında yüzlerce hayat sönmüş, çığlıklar göğe yükselmiştir. Depremzedeler, aileleri ve sevdikleri ile birlikte umutlarını da kaybetmiştir. Gün kenetlenme günüdür. Onların bu zor günlerinde yanlarında olmak, acılarını bir nebzede olsa paylaşmak, depremzedelere umut aşılamak için hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Van için yüreklerimizi ortaya koymalı, tüm imkânlarımızı seferber etmeliyiz. Yaralarını beraberce sarmayı çok iyi bilen milletimiz, bu zor ve karanlık günleri el ele vererek aşacak, acılara beraberce göğüs gerecektir. 

Büyük Atatürk bu devleti kurarken yıkılmaz kaleler inşa etmiştir. Yıkılmaz kalelerin başında milletimizin birlik ve beraberliği gelmektedir. Bugün terör saldırılarıyla dirliğimizin, birlik ve beraberliğimizin temellerinden sarsılması hedeflense de, caniler asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Askerimizin, polisimizin, masum insanlarımızın hatta çocuklarımızın, bebeklerimizin canına kasteden bu gözü dönmüş bölücü çete, büyük mücadelelerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve bu devletin onurlu vatandaşlarına zarar veremeyecek, kardeşliğimizi bozamayacaktır.  

Ne yazık ki terörle mücadele açılım safsatasıyla, teröristlerin taleplerinin müzakere konusu yapılmasıyla zarar görmüş, katiller siyasi arenada muhatap bulmuştur. Bugün TBMM çatısı altında barınan teröristlerin yandaşları, onlara yardım ve yataklık yapanlar ‘hanımefendi’, ‘beyefendi’ olmuştur. Teröriste kucak açan belediye başkanları, devletin imkânlarını cinayet şebekesine seferber eder hale gelmiştir. Devletimize kin besleyen, teröristlerle kol kola gezen, Cumhuriyet rejimine yönelik saldırılarda bulunanlar zehirli oklarını Türkiye Cumhuriyeti’nin tam kalbine fırlatmaktadır. Bu elim tablo ise vicdanlara kor bir ateş gibi düşmektedir.

Cumhuriyetimizin 88. yılında, Atamıza ve O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bağlılığımızı bir kez daha haykırıyoruz. Atamızın ilke ve inkılâpları bizleri sonsuza kadar aydınlatacaktır. Emperyalizme başkaldırarak, işgalci ülkeleri alaşağı eden, büyük badireler atlatan, dünyaya meydan okuyan milletimiz, Atamızın emanetine sonsuza kadar sahip çıkacaktır. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da birbirimize sımsıkı kenetleneceğiz, felaketlerin üstesinden beraberce geleceğiz, vatanımızın her karış toprağını koruyacağız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerine çöreklenen karanlık güçleri bertaraf edeceğiz, Cumhuriyetimize uzanan elleri birer birer kıracağız. 

Bu vesileyle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor, Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize rahmet, minnet ve saygılarımızı sunuyoruz. 

 

Editör: TE Bilişim