Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “28 Şubatların tekrarlanmaması için tüm darbeciler yargılanmalıdır” dedi.

 

15. yılını dolduran 28 Şubat postmodern darbesiyle ilgili basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Özüdoğru, “Yakın tarihi ile yüzleşip hesaplaşmayan, darbecilerden hesap soramayan, darbeleri doğru analiz edemeyen toplumların yeni darbelere ve darbecilere davetiye çıkardıklarının farkında bile değildirler” dedi.

 

28 Şubat post modern darbesinin yıldönümünde bir kez daha darbeleri ve darbecileri protesto ettiklerini belirten Özüdoğru; “28 Şubat yani bugün darbe riskinin ve darbeci zihniyetin bir daha palazlanmayacak şekilde tarihin çöp sepetine atılmasını sağlayacak topyekun kararlılığı ifade etmek adına en anlamlı gündür” diye konuştu.

 

Son değişikliklerle darbeciler yargılanırken 28 Şubat süreci aktörlerinin hala elini kolunu sallayarak gezdiğine dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Darbe sorumlularının ülkeye milyar dolarlık zararları, demokrasi yolculuğunda geriletmeleri ve on binlerce insanı mağdur etmelerine karşın hâlâ ellerini kollarını sağlayarak gezmektedirler. Bu sürecin sorumlularının yargılanması için Cumhuriyet Savcılarını bu vesileyle göreve çağırıyoruz” dedi.

 

Yeni anayasa çalışmaları ve darbecilerin yargılanması ile ilgili yaklaşımları olumlu bulduklarını ve desteklediklerini ifade eden Özüdoğru sözlerini şöyle tamamladı; “Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, bugünkü arınmaya dönük yaklaşım ve girişimleri desteklemekteyiz. Bu gün, millet iradesini hiçe sayanlara karşı birleşme günüdür. Milletimiz, hangi görüşten olursa olsun, birbiriyle kenetlenmeli, kendi iradesini hiçe sayan yaklaşımlar karşısında dimdik ayakta durmalıdır.”


Editör: TE Bilişim