Niğde Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yılı coşkuyla kutlandı.

Dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınına rağmen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde coşku ile kutlandı. Sokağa çıkamayan minik gönüllerin doldurduğu sıcak yuvalarda dalgalanan Türk Bayrakları eşliğinde saat 21:00’ı gösterdiğinde ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. Yılı heyecan ve coşkuyla kutladı.

Balkonların ve binaların kırmızı beyaza büründüğü, insanların balkonlarından ve camlarından eşlik ederek büyük bir sevinçle kutlamalara eşlik ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Niğde Belediye Başkanlığının da Niğde Şehit Ömer Halisdemir Meydanında okunan İstiklal Marşı’nın ardından gerçekleştirdiği havai fişek ve lazer gösterileri güne damgayı vurdu.

100. yıl anısına atılan 100 adet havai fişek ve lazer gösterileri ile Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu tam manasıyla yaşatmaya çalışan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Gönül isterdi ki hemşehrilerimizle bir arada meydanlarda bundan önceki bayramlarımızda olduğu gibi coşku ile kutlayalım. Ama maalesef dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Korona virüs tedbirleri nedeni ile evlerimizde kutlayacağız. 24 Saat cansiperane çalışan belediye ekiplerimizle tüm hemşehrilerimiz adına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık. Ülke genelinde olduğu gibi saatlerimiz 21:00’ı gösterdiğinde İstiklal Marşı’mızı okuduk, havai fişek ve lazer gösterisi ile bu anlamlı günü kutladık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun bundan sonraki yıldönümlerini inşallah hep bir arada kutlayacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Özdemir; “Bu günü çocuklarımıza ve Türk Milletine armağan eden ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Çocuklarımızla birlikte bizleri daha güzel bir gelecek bekliyor” dedi.

Konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile düzenledikleri resim yapma yarışmasında dereceye giren isimleri sırasıyla Doruk Kaan Karaca, Kayra Nisa Delice, Yıldız Soydan, Nil Altunöz, Ahmet Poyraz Döl olarak açıklayan Belediye Başkanı Emrah Özdemir yarışmaya katılan tüm çocuklara sevgilerini ifade ederek teşekkür etti.

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK VE EŞİ DE KONUTLARINDA İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUDU

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendi Niğdeli vatandaşlarımızla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Ay Yıldızlı Bayraklar eşliğinde İstiklal Marşı’mızı okuyarak kutladılar.

Editör: TE Bilişim