2023 Eğitim Vizyonu Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar Başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Müdür Yardımcıları, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin Katılımıyla Bor İlçesinde Düzenlenerek Yapılan Faaliyetler Değerlendirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un, 2023 eğitim vizyonunu, külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla kamuoyuyla paylaştığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “Vizyonda önümüzdeki 3 yılda yapılacak hedefler ortaya konuldu. Vizyon belgesinden neyi anlamak ve neler yapmak gerektiğini istişare ve değerlendirmek için bir araya geldik. 2023 Eğitim vizyonuna baktığımızda milli eğitimde 3 yıllık bir sürede bütüncül bir bakış açısıyla büyük bir dönüşüm öngörülüyor” dedi.

Yaşar, 2023 Eğitim Vizyonunda Ölçme Değerlendirme Sürecinin Yapılandırılması, Okul Finansmanı, Yabancı Dil Öğretimi, İnsan Kaynakları Kapasitenin Geliştirilmesi, Dijital Öğrenme, Temel Eğitim, Ortaöğretim, Hayatboyu, Mesleki ve Teknik Eğitim, Din Öğretimi, Erken Çocukluk Eğitimi, Özel Öğretim, Özel Eğitim konularında değişimi ve dönüşümünün yapılacağını belirtti.

Toplantıda, öncelikle 2023 Eğitim Vizyonunun eğitim felsefesi ile temel politikasının istişare ve değerlendirilmesinin ardından vizyonda konulan hedefler madde madde ifade edilerek Yapılan Faaliyetler Değerlendirildi.


 
Editör: TE Bilişim