TBMM Genel Kurulu’nda 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenleme kabul edildi.

Düzenleme hakkında bilgi veren TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin: “TBMM Genel Kurulu’muzda; 2021 yılının, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100.yılı olması vesilesiyle İstiklal Marşı Yılı olarak kabul ettik.” dedi.

İstiklal Marşı zalime işgalciye ve sömürgeciye boyun eğmeyen ve dünyaya meydan okuyan bir destandır.

İstiklal Marşı, büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy'un Anadolu'nun dört bir yanında devam eden milli mücadelenin ruhunu ve kararlılığını yansıtan ve aynı zamanda o büyük mücadeleye coşku ve heyecan kazandıran abidevi eseridir. İstiklal Marşı zalime işgaliye ve sömürgeciye boyun eğmeyen ve dünyaya meydan okuyan bir direnişin destanıdır. Merhum Mehmet Akif Ersoy'un mısraları Milli Mücadele'nin ruhunu temsil eden sadece lafzıyla değil manası ve hakikatiyle her an yaşayan bir coşku ve heyecanı yansıtmaktadır. Bugün yediden yetmişe herkesin aynı inanç ve heyecanla okuduğu, ezberlediği ve haykırdığı İstiklal Marşımızın her mısrasın da tarih, medeniyetin ortak değerleri, vatan ve bayrak aşkı bulunmaktadır. 100 yıl önce kaleme alınan ve şairi merhum Akif'in kahraman ordumuza ithaf ettiği bu marş, milletimizin tüm fertlerinin aynı heyecan ve imanla verdiği İstiklal Harbi'nin manifestosudur.

İstiklal Marşımızın anlam ve öneminin hatırlanması için özel etkinlikler düzenlenecek.

Milli Mücadele'nin başlangıcının ve TBMM'nin açılışının 100. yılının akabinde, İstiklal Marşımızın kabul edilmesinin 100. yılına denk gelen 2021 boyunca düzenlenecek özel etkinliklerle İstiklal Marşımızın anlam ve öneminin hatırlanması, ayrıca İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un ve kurtuluş mücadelemizde görev alarak Türkiye'yi bize vatan kılan şehit ve gazilerimizin yâd edilmesinin amaçlanmaktadır.

Türk milleti varlığına ve birliğine yönelik her tehdit karşısında ‘nazlı’ ve ‘şanlı’ hilalin altında toplanmaya hazır bir millettir diyen Milletvekili Gültekin Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisini yineleyerek Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı saygı ve şükranla yâd ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim