Yılın ilk gününde Niğde Terziler Odası, Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. 500 aşkın üye ve davetlinin hazır bulunduğu seçimde Mevcut Başkan Alim Yeşil, yeniden başkan seçildi. Yapılan genel kurul 2014’de Türkiye’de yapılan ilk genel kurul olma özelliğini taşıyor.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleşen olağan Genel Kurul’a, Niğde Terziler Odası üyeleri akın etti.

Saat 11:00’da başlayan genel kurula , NESOB Başkanı Hanifi Güçlü ve oda başkanları, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, CHP İl Başkanı Ünal Baykan, CHP Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaret Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, MHP Niğde İl Başkanı Nuri Ertan, MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fikret Çıtırgı, BBP MKYK Üyesi Bünyamin Karataş, BBP Niğde Belediye Başkan Adayı Ali Ayhan, Saadet Partisi Niğde İl Başkanı Ahmet Binici ile diğer sivil toplum örgüt liderleri ve siyasi parti temsilciler katıldılar.

Okunan istiklal marşından sonra divan heyeti Türkiye Terziler Federasyonu Başkanı  Sinan Turhan başkanlığında oluşturuldu.

Sırasıyla yönetim ve denetim kurulu raporları okunduktan sonra mevcut yönetim ve denetim kurulunun ibrası oy birliği ile onaylandıktan sonra, Eski NESOB Başkanı ve CHP Niğde Belediye Başkanı Fahri Eker, kısa bir konuşma yaparak, Niğdeli esnafın çıtasını yükseltmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu bina esnafın gayreti ile oluştu. Olmayan paralarla, yokluk içinde odalarımızı aykata tuttuk. Çağrımız birleşmek, kollektif çalışma ruhunu yaşamaktır” dedi.

Eker, konuşmasında geçmişten günümüze yaşadığı anekdotları aktarırken, Terziler Odası’nın önemine değindi!

Türkiye Terziler Federasyonu Başkanı Sinan Turhan ise yaptığı konuşmada esnaf olmanın zorluğunu aktararak, siyasetçilerin esnafı anlamadığını bu yüzden esnaf kökenli siyasileri hangi partiden olursa olsun desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, üstü kapalı olarak yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Niğde Belediye Başkan adayı Fahri Eker’i destekleme çağrısında bulundu.

Daha sonra kürsüye mevcut başkan Alim Yeşil çıkarak, görevde kaldıkları sürede yaptıklarını aktardı. Yeşil,birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, bu noktada yapılanmanın olmasına dikkat çekti.

Daha sonra meslekte 25. Yılını dolduran üyelere, plaket töreni yapıldıktan sonra, seçime geçildi.

Tek liste halinde seçime girilirken, Mevcut Başkan Alim Yeşil güven tazeledi.

Yönetim kurulu asil üyeleri şu kişilerden oluştu;

Başkan: Alim Yeşil

Üye: İhsan Yüksel

Üye: Doğan Arısoy

Üye: Azim Dilmen

Üye: Semra Şenol

Üye: İdris İnci

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise şu kişilerden oluştu;

Halil İbrahim Akbey

Metin Özel

Şanver Aydoğan

Öner Tuncer

Özgür Özer

Akif Uğur

İzzet Yıldırım

Denetim Kurulu asil üyeliğine;

H. Cemal Altuncu

Ö. Faruk Büyükakkaş

Yusuf Öztürk

Denetim Kurulu Yedek üyeliğine ise;

Osman Dilmen

Murat Güngördü

Mehmet Kaya

Seçildi.

 



Editör: TE Bilişim