Kıbrıs Barış Harekâtının yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan YILDIZ   “20 Temmuz 1974’te Türk Ordusu adaya barış ve sevginin timsali olarak çıktı” dedi. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ramazan YILDIZ , Kıbrıs Barış Harekâtının 43. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Başkan Ramazan Yıldız, şunları söyledi: “20 Temmuz 1974’te Türk Ordusu adaya barış ve sevginin timsali olarak çıktı. Bu tarihe kadar Rumların ve İngilizlerin işgaline uğramış Yavru Vatan Kıbrıs’ta, Türklere yapılan baskı ve yıldırmalar sonucu göçe zorlama politikaları izlemişler, milletimize yapmadıkları mezalimlikleri bırakmamışlardı. Bu baskı ve esaretin son bulması, Kıbrıslı Vatandaşlarımızın huzur ve güveni için ada 1974 barış harekatı olarak tarihe şahitlik etmiştir. Bu vesileyle; 43.yıl dönümü dolayısıyla Kıbrıslı Türklerin özgürlüğü olan barış harekatını kutluyor, bu harekatta canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyoruz.
Editör: TE Bilişim