Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de düzenlenen Başkent 2. Niğde Günleri dün yapılan etkinliklerle sona erdi. Seel Ajans Organizasyonluğunda, Başbakanlık Tanıtım Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Niğde Valiliği, Niğde Dernekler Federasyonu, Niğde Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Etimesgut Belediyesi, Niğde Üniversitesi, Doğuş Gurubu, Ziraat Bankası, Çimsa Niğde Çimento Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve Ömürpen katkıları ile düzenlenen 2. Niğde günleri yoğun katılımla sona erdi.


Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu’nun konseri ile başlayan etkinlikler, Ceyda ve Emrah Altuntecim’in verdiği “İş ve Özel Yaşamda Mutluluk ve Başarının Sırları” konferansı iş çevresinden ilgi gördü. Daha sonra Niğdemizin Yetiştirdiği Seslerin sahne aldığı Niğde günlerine gelen konuklara muhteşem bir Türk Sanat Müziği ziyafeti sundu. Pazar gününü hem alışveriş hem de sosyal etkinliklerle geçirmek isteyen Ankaralılar ve Ankara da yaşayan Niğdeliler güzel bir gün geçirdi.

 

NİĞDEMİZİN GÜÇLÜ OLMASI

HEPİMİZİN GÜÇLÜ OLMASI DEMEKTİR

Çankaya Belediyesi Bin Çocuk korosunun konserinin ardından Çankaya Belediye Başkanı Hemşehrimiz Bülent Tanık’a plaket verildi. Plaket töreninin ardından bir konuşma yapan Tanık, “Duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum. Şimdiye kadar bir çok plaket ve ödül aldım ama hiçbirisi beni bu derece etkilemedi. Niğde’mizin tarihi değerleri ile donatılmış bu plaket beni çok duygulandırdı. Niğde günlerinin ikincisini düzenledik hep beraber umarım üçüncüsü dördüncüsü ve daha nice günlerini hep birlikte gerçekleştirmek nasip olur. Bu etkinlik Memleketimiz için faydalı olmuştur. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu etkinliğin Niğde’yi güçlendireceğini, Niğde’nin güçlü olması hepimizin güçlü olması anlamına gelir” dedi.

Ankara’nın başkent olmasındaki en büyük payın Niğde’nin dir diyen Tanık, “Cumhuriyetin şahaseri olan Ankara bugünkü konumunda ise bunda Niğde’nin de büyük desteği vardır. Bu gün içindeki değerleri boşaltmaya çalışılan Ankara Anadolu ile bütünleşik bir şehirdir. Ankara’nın Eskişehir, Konya ve Niğde ile olan ilişkilerini kuvvetlendirmek adına yetiştirdiğiniz ve Ankara’da bir Niğdeli belediye başkanı göndererek bu adımı atmış oldunuz. Bundan dolayı gurur duyuyorum ve layık olmak için elimden gelen çaba ve gayreti göstereceğim.”

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık stantları da dolaştı ve Ömürpen firmasının standında Bor Ömürpen Bayan Voleybol Takımı ile ilgili düşüncelerini de aktardı.

Tanık, “Rakip takımlar olmamız düşman kardeşler gibi olmamızı gerektirmiyor. Bizler spor ve sporcunun sıkıntılarına destek olmak adına üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret sarf ediyoruz. Memleketimin takımının ikinci gurupta olması ayrıca beni mutlu ediyor” dedi.

 


AYRICALIK VAR

Niğde günleri ile ilgili görüştüğümüz Canan Büyükeren, “Niğdeli değilim eniştem Niğdeli. Ben daha önce diğer illerin bu tür etkinliklerine katıldım. Niğde’nin yöresel ürünleri dışında stantlarda bulunan bazı şeyler aynı gibi ama Niğde’nin en büyük farklılığı Niğde’nin sunumu ve organizasyonu. Ayrıcalık var. Hem iç kısımda hem de etkinlik alanındaki programlar dolu dolu. Niğde’nin köfteri, cevizi, elması ve lahanasını aldık. Diğerlerinden çok daha güzel bir etkinlik. Tarihini çok bilmiyordum burada bunu öğrendim. Kemerleri, Roma Havuzu, Külliyeler, Ulukışla Hanı, Gümüşler Manastırı ve Alladdin Camiini bilmiyordum. Çamardı’daki Demirkazık’ı bilmiyordum. Bundan sonra gezi programlarımın içine Niğde’yi de kattım ve Niğde’yi görmek istiyorum. Tüm Niğde’ye ve Niğdelilere selamlar göndermek istiyorum sizin aracılığınızla” diye konuştu.



Alışveriş yapıp fuar alanını gezen bir Niğdeli ile sohbet ediyoruz. Niğde günlerine annesi, eşi ve oğlu ile gelmiş bankta dinleniyorlardı. Kemal Güven “Geçen yıl yine gelmiştik. Geçen yıla göre daha güzel organize edilmiş ama geçen yıl kadar kalabalık değil. Geçen yıl ilk kez yapılmış olmasının kalabalığa etkisi olduğunu düşünüyorum. Zamanlama biraz kötü olmuş gibi Niğde’nin tüm ürünlerini göremedik maalesef mevsimsel farklılıktan. Bu yıl yemek yeme alanın ayrılması iyi olmuş. Konserler çok güzel. Bu yıl ki organizasyon daha oturmuş. Son güne kaldığımızdan mı bilmiyorum ama elma fazla göremedik. Çiftlikliler patatesini bitirmişler. Sıcak köfter yapılmış ona da yetişemedik. Bahçeli ve Kemerhisar Belediyesinin stantlarının birleşik olması şaşırttı bizi. Ama güzel olmuş birlik beraberlik mesajı vermişler” dedi.

Güven, “Üzüm, kiraz gibi meyvelerimizi ve yufka ekmeği aradık ama maalesef bulamadık. Genel olarak güzel bir organizasyon bir Niğdeli olarak emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.  

 

KATILIMCILARA PLAKET

Etkinlikler çerçevesinde Stantları ile 2. Niğde Günlerine katılan firmalara, kurum ve kuruluşlara Niğde Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri tarafından birer plaket verildi.  



Editör: TE Bilişim