Niğde Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa, Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Adalet Komisyon Başkanı Ömer Dadal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, şehit yakınları, siyasi partilerin ve STK’ların il temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, günün anlam ve önemine değinen birer konuşma yaptılar.

Kur’an- Kerim tilavetinin ardından 15 Temmuz belgeseli gösterimi ile devam eden programda konuşan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek; “Anayasal düzenimizi temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmayı hedef alan (FETÖ/PDY) hain terör örgütünün 15 Temmuz 2016’daki alçak darbe girişimi Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı tutumu ve dirayetiyle, vatandaşlarımızın demokrasiye sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir” dedi.

15 Temmuz’un Aziz Türk Milletinin yazdığı şanlı destanlardan birisi olduğunun altını çizen Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek konuşmasının devamında; “Şüphesiz ki Milletimizin bu cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Aziz Milletimiz bu duyarlılığıyla saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır biçimde hareket ederek tarihimizin gurur dolu en önemli sayfalarına bir yenisini daha eklemiştir.

Türk milleti, kendi silahını yine kendi milletine doğrultan ihanet içerisindeki bu hainlere karşı Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısı üzerine genç-yaşlı, kadın-erkek demeden Türk bayraklarıyla sokaklara ve meydanlara çıkarak canları pahasına silahların, tankların ve bombaların karşısında göğsünü siper etmiş ve şehitlerimizin kanlarıyla sulanan kutsal vatanını sonsuza kadar koruyacağını, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya ispatlamıştır.

Şüphesiz ki; ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine, huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Bugün bize düşen en önemli görev, şehitlerimizin emaneti olan bu kutsal vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast etmeye teşebbüs eden hain odaklara karşı dikkatli olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütmek olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta hain darbe girişiminin seyrinin değişmesine vesile olan Niğde’mizin gururu ve kahraman evladı Ömer Halisdemir başta olmak üzere Niğdeli Şehitlerimiz Kemal Tosun, Varol Tosun, Ramazan Konuş, Yalçın Aran, Hakan Ünver ve vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise konuşmasında “Cumhurbaşkanımızın cesareti ve üstün liderliğiyle harekete geçen yüce milletimiz tankın, uçağın, tüfeğin karşısına sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikildi. FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe, aziz milletimizin ölüme meydan okuyan kararlığıyla engellenmiş, karanlık gecenin sabahı aydınlığa çevrilmişti.

Türk Milleti olarak o gecede bir demokrasi zaferi yazdık. Destan yazdık. Bu destanın kahramanları da aziz şehitlerimiz ve gazilerimizdir.

Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi, Aziz Türk Milleti, 1071’de hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz’da da aynı duygularla darbeci hainlerin karşısına dikilmişti. Burada bugün bizlere düşen görev ise 15 Temmuz gecesi yaşanılan o hain saldırıyı ve o saldırılara karşı Türk halkının gösterdiği kahramanlığı bizden sonraki gelecek nesillerin iyi anlamasını sağlamaktır. Bu da ancak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde o ruhu yaşatarak, Türk milletinin tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olduğunu göstermekle olur.

Aziz milletimiz; o gece verdiği mücadele ile istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda, şartlar ne olursa olsun neleri başarabileceğini, neleri göze alabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiş, ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine layık olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Nasıl 15 Temmuz 2016’da milletin dediği olduysa Ayasofya’nın Camii olarak yeniden ibadete açılmasında da bu millet kararını kendisi vermiştir. Artık dış güçlerin sözü burada geçmiyor. Artık bu milletin başında gücünü yine milletinden alan ve bu yüzden de çok güçlü olan bir Lider Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var! Kararı milletimiz veriyor, milletimizin dediğini bütün zalimlere karşı mazlumun yanında dimdik duran liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız gereğini yapıyor.

Sadece şehitlerimize ve gazilerimize değil, onları doğuran analara selam olsun, babalarına selam olsun, bacılarına ve kardeşlerine selam olsun. Şehitlik mertebesini isteyip, milletimizin istikbalini kurtaran gazilerimize selam olsun.

Allah bizlere 15 Temmuz gibi kara geceleri yaşatmasın diyor, hepinizi Allaha emanet ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın meydandaki izleyicilere seslenmesiyle devam eden programda Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan “Sancak Koşusunu” tamamlayan sporculara katılım belgesi verdi.

Niğde Belediyesi Mehteran takımı gösterisinin sunulduğu, şiir dinletisi, belgesel gösterileri, ışık ve lazer gösterileri ve Niğde Belediyesince vatandaşlara çorba ikramı ile devam eden program Şehit Ömer Halisdemir Meydanında ve tüm camilerimizde okunan Salaların ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim