7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası olarak birçok etkinlik düzenleyen sağlık kurumları bu sefer ise "Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Nesiller İçin Bir Fidanda Siz Dikin" kampanyası ile çıktığı yola ilk fidanlarını diktiler.


Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde İl Sağlık Müdürü  Dr. Yılmaz Yücel; 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası olarak kutlanmakta, hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle toplumun ihtiyaçları doğrultusunda, sağlıkla ilgili bilgilerin geniş halk kitlelerine ulaştırılması, koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, bireylerin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmeleri, hastalanmadan gerekli tedbirleri almaları hedeflenmektedir. Ülkemizde ve ilimizde son yıllarda ağaç ve fidan dikmeye büyük önem verildiği görülmektedir'dedi.



Niğde  İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE ekibi olarak düzenlenmiş olduğumuz Sağlık Hatıra Ormanı için fidan dikme etkinliği, yöneticilerin, 112 ve UMKE personellerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.


Sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde; havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu doğal güzelliklerimizin korunması, gün geçtikçe önemi artan bir konudur. Çevreye ve doğaya karşı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü olarak İlimizde ormanlık alanların çoğalmasına ve dolayısıyla daha temiz bir hava, daha güzel bir şehir için katkıda bulunulmaya çalışılmaktır' diye konuştu.






Editör: TE Bilişim