112 sağlık yardım hattına gelen çağrılar 12 Şubat 2014 Çarşamba günü saat 16:00’ dan itibaren Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından karşılanacak.


Türkiye’nin AB Müktesebatına Uyum Programında 112 Acil numarasının sağlığın yanı sıra güvenlik, yangın ve doğal afetler gibi tüm acil durumlar için geçerli kılınmasının öngörülmesinin ardından kurumlara ait Acil Yardım İrtibat telefonlarının, Mülki idare Amirlerinin gözetim ve yönetiminde ilgili kuruluşların da katkı sağlayıp görev üstleneceği çok yönlü, ortak amaçlı, sağlık hizmetleri ve itfaiye ile de irtibatlandırılmış merkezi bir Alo imdat sistemine dönüştürülmesi kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan 112 Ortak Çağrı Merkezi Projesi ilimizde de hızlı adımlarla ilerliyor. 

Niğde’de polis, jandarma, itfaiye ve sağlık birimlerini tek çatı altında toplanmasını sağlayan 112 Acil Çağrı Merkezinde detaylı incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 112 sağlık yardım hattının da 12 Şubat 2014 günü saat 16: 00’dan itibaren Acil Çağrı Merkezinde karşılanacağını açıkladı.  

Vali Kılıç; “Bundan böyle Jandarma, Emniyet, Orman Yangını, Sağlık konularındaki tüm acil çağrılar Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi tek bir çatı altında toplanıyor. Vatandaşlar 110, 122, 155, 156, 170 gibi acil çağrı numaraları yerine 112 hattını aradıklarında 112 Çağrı Merkezindeki görevli personel, olaya ilişkin genel bilgileri aldıktan sonra bu bilgileri ilgili tüm birimlerin uzman personeline yani Jandarma, Emniyet, Sağlık ve Orman Yangını ile ilgilenen birimlere çağrıyla birlikte aktaracak ve böylece en kısa zamanda ve en verimli bir şekilde insanların istek, talep, şikâyet ve ihbarlarına karşılık verilecektir.” dedi. 

Üstün teknik donanım ve uzman kadroya sahip 112 Ortak Çağrı Merkezinin faaliyete geçmesi ile Niğde’de bazı iş ve işlemlerdeki karışıklıkların giderilmesi, zaman ve kaynak israfının önlenmesi ve acil durumlara etkin şekilde müdahale edilmesi hedeflenmektedir.





 

Editör: TE Bilişim