Niğde Baro Başkanı Av. Osman Çimen 10 Kasım  Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

Avukat Osman Çimen açıklamasında; Ulusal Kurtuluş mücadelemizin eşsiz kahramanı,önderi, yaşamını Türk Milletinin özgürlüğüne adamış, muzaffer olan bir ordunun Başkumandanın aramızda ayrılışı olan 10 Kasım, Türk milletinin ortak hüzün günüdür. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ; ülkesi ve dünyası için yaptıklarıyla daima örnek olmuş, bir çok devrimler gerçekleştirmiş, bu devrimler kısa sürede halktan karşılık bulmuş sahiplenmiş ve geliştirilmiştir.Yapılan devrimler bugün hale bizlerin ilerlemesine örnek olmaktadır.

Gazi Önder; “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” ilkesiyle dünyada uzun süredir yaşanan, bir çok insanın kaybına ve sayısız çocuğun öksüz kalmasına sebep olan savaşların bitirilmesine vesile olmuş ve dünyada takdir edilen barışçı bir lider olmuştur.

Gazi Önderi anlatan Yabancı Liderler; Bir devlet insanı, yenilikçi bir lider , yaptığı tüm çalışmalarında bilimi, fenni esas aldığını, onun değerini ve ülkemiz için yaptıklarını kıymetini bilmeyen bazı kesimler tarafından onu eleştirilmesi bir yana aşağılanma ve hakaretlere varan ifadeler sarf edilen Atatürk´ün, ´ulusal mücadele ve çağdaşlaşma lideri´ yönünde evrensel niteliklerini ortaya koyan 1978 Tarihli UNESCO Genel Kurulu´nun kararında:

Uluslararası anlayış işbirliği ve barış yolunda çalışmış üstün kişilerin gelecek kuşaklar için örnek olacakları inancıyla, Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün doğumunun 100. Yıldönümü´nde, 1981 yılında anılmıştır.

Gazi Önder , Ulusal Kurutuluş Mücadelesi sonrasında sağlanan başarıyı yeterli görmeyerek Türkiye Cumhuriyeti kurarak benim en büyük eserimdir demiştir. Akıl ve bilimi her zaman rehber olmasını istermiş ve cumhuriyet rejimi temelini de buna dayandırmıştı.

Gazi Önderimiz; ebediyete uğurladığımız 80.yıl dönümünde özlemle ve minnetle anıyoruz. Gazi Önderimiz; Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içeriz. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Gazi Önderimizin ve yol arkadaşların kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletine ve onun kazanımlarına sahip çıkarak bir ömür boyu var etmeye çalışacağız." dedi. 

 
Editör: TE Bilişim