Niğde ‘de bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı hem Niğde merkez hem de Ulukışla İlçesinde kutlandı.

 

Niğde’deki kutlamalar da  basın açıklaması ve ardından halaylar çekildi.

 

Niğde’de Emek Platformunu oluşturan, yaklaşık bin kadar  Eğitim-Sen, SES, HDK, NİÇEK, ESP, EMEP, Belediye İş, Harb-İş, Şeker-İş, Halk Evleri, CHP ve Gençlik Birliklerinin katılımı ile Niğde Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklaması ile kutlandı.

 

CHP Milletvekili Doğan Şafak ve CHP Niğde ve Bor Yönetimi de katıldı.

 

 

Programda konuşan Eğitim Sen Şube Sekreteri Doğan Güneş, bir konuşma yaptı.

 

Güneş konuşmasında “  Yaşamını alın teriyle kazananlar, işçiler, kamu emekçileri, işsizler, emekliler, kadınlar, öğrenciler, ülkemizin onurlu ve aydınlık insanları, Dostlar Merhaba! Diyerek başladı.

 

Güneş basın açıklamasının devamında “ Hepinizi  KESK Şubeler Platformu,Niğde Halkevleri,Halkın Demokratik Kongresi Niğde Girişimi ve CHP adına saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.  Her milliyetten işçilerin, emekçilerin, kapitalist sömürü ve baskıya, emperyalist saldırganlığa, her türlü ayrımcılığa karşı kol kola, omuz omuza vererek alanlara çıktığı 1 Mayıs bayramını coşkuyla selamlıyoruz. Öncelikle 77 1 Mayıs’ı katliamında kaybettiğimiz arkadaşlarımız olmak üzere bu mücadelede yaşamını kaybetmiş tüm arkadaşlarımızı, sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Onlara buradan sesleniyor ve bir kez daha söz veriyoruz.  Sizin davanızın peşini bırakmayacağız, sorumlular tek tek ortaya çıkana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Uğruna yaşamınızı verdiğiniz mücadele sürüyor, milyonlar bugün alanlarda kararlılıkla, azimle sizlerin mücadelesini sürdüreceğini haykırıyor.

 

 

İçinde bulunduğumuz sosyal ve siyasal koşullara baktığımızda, birliğe ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Çünkü karşımızda, kazanılmış haklarımıza saldırılarda tam bir işbirliği yapan sermaye güçleri ve onlardan aldığı cesaretle her geçen gün daha da pervasızlaşan AKP iktidarı var. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, bizleri kendi çıkarları doğrultusunda bölmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklar.

 

Çünkü bugün tüm ülkede sesini dünyadaki sınıf kardeşleriyle birleştirmek için alanlarda olan, İşgale, savaşa, işsizliğe ve sömürüye karşı, barışın, kardeşliği ve yaşamı savunan, Açlığı, yoksulluğu, sömürüyü, savaşı, acı ve gözyaşlarını yenmek için mücadele eden milyonların birleşik gücü bu kirli hesabı bozacaktır.

 

İşçi sınıfının uluslararası bayramını kutladığımız bugün AKP hükümeti dış ve iç cephede emek düşmanı, halk düşmanı saldırıları doruk noktasına çıkmış durumda. Emperyalizmin taşeronluğuna soyunulan dış cephede Suriye’ye yönelik savaş tehdidinin dozajı gittikçe arttırılıyor. Sınıf savaşı cephesinde ise çok yönlü saldırılar tüm hızıyla sürüyor.

 

Yıllardır özelleştirme ve taşeronlaştırma ile örgütsüzlüğü dayatanlar yeni iş cinayetlerini arttırmaya devam ediyor. Resmi rakamlara göre geçtiğimiz yıl 1543 işçi kardeşimiz sermayenin kar hırsına kurban verildi. Çok basit önlemler alınmadığı için sadece bu ay içerisinde 57 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. İş kazalarında Türkiye’yi Avrupa’da birinci dünyada üçüncü sıraya yükseltiler. Buna rağmen utanmadan çıkıp Çin’den sonra en hızlı büyüyen ekonomiye sahip olmakla övünüyorlar. Buradan soruyoruz:  Hangi büyüme? Kim büyüyor?” dedi.

 

Güneş’in basın açıklamasının ardından alanda bulunanlar davul zurna eşliğinde halay çekti.

 

Niğde’de programın ardından, Ulukışla’da yapılacak mitinge katılmak üzere alandan ayrıldılar.

 

 

 

Editör: TE Bilişim