Niğde’mizde tarih boyunca çok önemli değerler yetişmiştir.
 Eserleri, hizmetleri ile bilinen ve bakanlığa kadar ermiş önemli hemşerilerimiz vardır.
 Kimisi bürokraside, kimisi sanat ve edebiyatta, kimisi iş yaşamında zirveye erenlerde olmuştur.
 Ayhan Şahenk’te bu bağlamda Cumhuriyet dönemi için tartışmasız en önemli Niğdelilerdendir.
 İş adamı olarak ülkemizde çok başarılı işler yapmış ve Niğde içinde ciddi çabaları olmuştur
Eğitimden spora Niğde’mize katkıları unutulmaz.
Ayhan Şahenk vefatından sonra işlerinin yürütücüsü oğlu Ferit ve Kızı Filiz Niğde ile bağlarını hep sürdüre geldiler.
Özellikle Ayhan Şahenk Vakfı Niğde ilinde katkı sağlayan bir konumda faaliyetlerine devam etti.
Ferit Şahenk Niğde ilinde Tıp Fakültesi yapılması halinde bina desteği sözü de verdi ama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e giden heyette de yer alan Şahenk, “Cumhurbaşkanı Kayseri’de var. Niğde için Tıp Fakültesi şart değil” demesi ile yatırım kaldı.
 Bu kere ise Niğde için çok önemli bir girişime yine Ferit Şahenk öncülük etti. Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin Niğde’de kurulmasını vesile oldu.
Fakülte bünyesinde “Biyosistem Mühendisliği”, “Bitkisel Üretim ve Teknolojileri”, “Hayvansal Üretim ve Teknolojileri”, “Tarımsal Genetik Mühendisliği” olarak dört bölümde ve “Hasat Sonrası Süreç Yönetimi ve Teknolojileri”, “Bitki Islahı ve Genetik Mühendisliği” gibi önemli alt programlarda eğitim verileceğini Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Görür açıkladı.
Değerli Öğretim üyesi ve rektör danışmanı Lokman Zor bu bağlamda Rektör Görür ile yaptığı söyleşi dikkatle okudum.  Okulun ne kadar önemli olduğunu bu söyleşi yer buluyordu.
Söyleşi de Ülkemizdeki mevcut Ziraat Fakültelerinden farklı olacak Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nde Üretim teknikleri yanında teknoloji kullanımının araştırmalarda aynı bölüm içinde ele alınacağı ve eğitim programının bütünsel bir yaklaşımla geliştirilmesi ile ülke için örnek oluşturacağı da belirtiliyordu.
 Bu yaklaşımın, Ziraat Fakültesi mezunlarının uzmanlaşma ve uluslararası nitelik kazanmasına olanak sağlayacak akreditasyon ve tanınırlık açısından da avantaj sağlayacağı da ifade ediliyordu.
 Rektör Görür-“Fakülte’nin akademik yapılanması, ülkemizde hasat sonrası sürecin yönetimi ve teknolojisi ile bitki ve hayvan ıslahı alanlarında yaşanan önemli boşlukları doldurmak üzere planlandı. Son yıllarda özellikle perakende sektörünün pazardaki payının giderek artması ve ihracatta yaşanan sorunlar, hasat sonrası sürecin başarılı yönetilmesini zorunlu kılıyor. Ülkemizde bir ilk olan bu eğitim programı, sektörün ihtiyacı olan nitelikli işgücünü oluşturma açısından önemli rol oynayacaktır. Bitki ıslahı ve genetik mühendisliği de benzer şekilde ülkemizdeki zengin gen kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve biyo teknoloji ağırlıklı bölümler, klasik ıslah programlarıyla tamamlayıcı rol üstlenebilecektir.”demişti..
Bu açıklamalar ışığında Niğde için olduğu kadar Ülke içinde Şahenk ailesi bir önemli hizmete daha katkı vermişti. Niğde adına böylesi doğru ve gerekli bir girişimin yanında yer alan Ferit Şahenk şahsında tüm aileye teşekkür etmek istiyorum.
Kimi zaman daha çok konuda öncülüğünü beklediğimiz Ferit Şahenk bu kere gerçekten çok önemli bir girişimde Niğde geleceği adına büyük bir katkı sağlamış oldu. Niğde gibi tarım ve hayvancılık alanında gelişmesi olası bölgemizin yanı sıra ülkemiz içinde büyük bir hizmetin öncüsü oldu. Şahenk ailesinin ülkede sanata, spora katkılarını da bildiğimizden bu girişimden dolayı teşekkür ediyoruz. Umarız dileriz katkıları devam eder ve Niğde devam eden bilimsel kazılara Tyana gibi ya da Niğde ve Bor konaklarının kurtarılmasına destekleyici olarak katkıda verirler. Bu yolla da verdikleri emekler ve çabaların dünyaca da bilineceği bir yeni girişime imza atmış olurlar. Mardin evleri kadar önemli Niğde ve Bor konaklarının kurtarılması, Tyana kazılarına destekleyici olunması ve birde başlattıkları Fakülte açılması ile Şahenkler Niğde için büyük bir dönüşüme imza atmış olacaklardır. Tekrar yaptıklarına teşekkür ediyor. Turizminde ayağa kalkması içinde mutlaka destek sunacaklarını umuyoruz.