İster insan ilişkilerinde olsun ister ticari hayatın içinde, hatta sosyal yaşamın birçok evresinde enerjik olmak, enerjisini katmak ve gündelik faaliyetlerimizde enerjiyi kullanmak başlı başına bir iş ve gereklilik olarak karşımıza çıkar.

Enerjik insan; işini ve ilişkilerini belli bir seviyeye getirip başarıyı adımlarken, aynı enerjik hal ülke dinamiği ve kentlerin gelişimi içinde geçerlidir.

İşte göreve başladığı süreçten bu yana Niğde dinamiklerini enerjik kişiliğiyle buluşturan ve bu durumu Niğde’nin faydasına sunarken 2015 yılını projeler yılına çeviren Vali Sayın Necmeddin Kılıç ile geçtiğimiz hafta Niğde TV de ki canlı yayın programındaydık. Dünya düzeninin enerji üzerine şekillendiği şu karmaşık ortamında Bor Enerji İhtisas Bölgesinin kurulmasında ciddi mesafelerin kat edildiğini en yetkili ağızdan duymak, burada yaşayanlar olarak gerçekten sevindiriciydi.

Enerji İhtisas Bölgesinin kurulması projesi öyle dudak bükülecek veya yok sayılacak bir girişim değildi. Kaçımız bunun farkındaydık bilemiyorum lakin Türkiye’nin en büyük enerji üreticisi olarak bilinen Keban Barajının iki katı büyüklüğündeki bir enerjiyi üretecek olan tesislerin, Bor civarında hayata geçecek olması, artık hayal olmaktan çıkıp kendi gerçekliği ve projelendirilmiş haliyle karşımıza duruyordu.

Yaklaşık 1.5 milyar Euro yu ( 5 Katrilyon TL ) bulan ve dünyanın en büyük güneş tarlasının kurulacağı enerji ihtisas bölgesinde, güneş panellerini yapacak şirketin dahi belirlenmiş olması ve ihalesinin gerçekleştirilerek somut ve elle tutulur duruma getirilmesi, ciddi çaba ve emeklerin döküldüğünün bir kanıtı olarak zaten şekillenmiş haliyle somutlaşıyordu.

Bor Enerji İhtisas Bölgesi 1500 megavat enerji üretebilir haliyle Niğde ve çevresini bir enerji merkezi haline getirdiği kadar bini aşkın insana da iş olanağı sağlayıp, aynı zamanda istihdam sağlayacak ekmek kapısı diyebileceğimiz iş alanlarını da yöre insanıyla buluşturacağından, bu kent için hayati önem taşıyordu.

Dünya dağcılığının kıblesi olarak tanımlanan Aladağlara yapılacak kayak merkezinin hukuken tamamlanıp fiilen hayata geçme aşamasına gelindiği, turizm envanterimizin olmaması kaynaklı sorunların önüne geçme amaçlı turizm envanterinin hazırlanması ve Niğde İl Gelişme planın kalkınma bakanlığından çıkıp ufak düzeltmelerden sonra kentin gelişiminde pusula görevi görecek seviyeye gelmiş olması, yapılan çalışmaların hayat bulacağının gerçekliği olarak umut veriyordu.

Niğde’nin gelişiminde o gelişimi tetikleyecek ve elini taşın altına koyarak projeleri  olgunlaştıracak bürokrat tabii ki önemli.

Bürokrasinin labirentli yollarını doğru hamlelerle açacak siyasetçi desteği de olmazsa olmazlarımızdan.

Temel düşünce Niğde’nin çıkarıysa, projelerinin bire bir başında olan ve tüm aşamalarına haiz olan Sayın Kılıç’ın işinin daha bitmemiş olduğu da ayrı bir realite.

Bu bağlamda kentimiz en azından siyasi temsilcileri açısından da şanslı bir dönemde.

Muhalefet milletvekilliğini yapıcı şekilde değerlendirip meclis kürsüsünde dillendirmekte sıkı çalışan Sayın Gürer’in, Niğde’nin menfaatini düşünen çabasını göz ardı etmek mümkün değil.

Buna birde bürokrasiyi bilen Sayın Kavaklıoğlu ile Niğde’nin sorunlarını yaşayıp siyasetçi kimliğiyle elini taşın altına sokmaktan çekinmeyip çözüm üretme yollarını sürekli zorlayan Sayın Özegen’nin katkılarını esirgemeyen yapısını düşündüğümüzde, umutlarımız daha  artıyor, yaşadığımız bu kent adına.

Eeee, iktidar partisi milletvekillerimizin hele söz konusu enerjiyken, kendi pozitif enerjilerini, bölge insanlarına yansıtacaklarından da şüphemiz olmadığına göre…

Gerisi tüm bunların ortaya çıkmasında ki uygulayıcı rolüyle Sayın Kılıç’ın Niğde deki projelerinin takibini yapacak, görev süresini tamamlamasını dilemekten başka bir şey, gelmiyor elimizden.

Hepinizin yolu açık olsun ki…

Çabalayarak ve onca emekle açtığınız yoldan feraha çıkan da …

Niğde olsun…