Niğde Belediyespor doludizgin gitmeye devam ediyor!
Her zaman sporun ve sporcunun yanında yer alan Başkanımız Faruk Akdoğan, öyle böyle değil Niğde’ye sportif çağ atlatıyor!
Önce Beşiktaş, elimizden kaçtı, Başkan kesenin ağzını açtı ve futbolda marka şehir olma yolundayız derken, hızını alamayan Belediye Meclisi, 2 spor dalına da Aralık Ayı Meclis toplantısında şube açma kararı verdiler…
Dünyaca ünlü olimpiyat rekorlarını alt üst eden yüzücü Michael Philips namı diyar “Çamardılı Kurbağacık” aslen Niğdeli olduğu dedikodusu çıkması üzerine, 2020 Olimpiyatları’nın Türkiye’de düzenleneceğinden şüphesi olmayan meclisimiz, kurbağalama stili ana hedef olmak üzere tüm stillerde olimpiyat madalyasını Niğde’ye getirmek için kolları sıvadı.
Usian Bolt Namı diyar Üssüğün Bolt, Micheal Philips’in sahte Niğdeli olduğunu açıklaması üzerine kafası karışan Meclisimiz, Bolt’un hayat hikayesini örnek alarak neden olimpiyat koşusu çıkarmıyoruz diye öz eleştiri vererek henüz hangi şube branşı olacağı kararlaştırmadan binlerce koşucu ve yürüyüşçü sporcuya kadro kararı verdi.
89 yıllık belediyecilik tarihinin en sportif toplantısına katkı veren tüm meclis üyelerini tebrik etmek gerek. Her babayiğidin harcı değil böylesine kararlara imza atmak!
Düşünsenize bir mecliste amatör sporlara tam destek verecek radikal ve eşi benzeri olmayan iki karara imza atmak! Onun için defalarca teşekkür etmek istiyorum Faruk Başkan’a
WHO yani Dünya Sağlık Örgütü’nün obeziteyle mücadelesi ana gerekçe gösterilerek, ağaç yaşken eğilir mantığıyla 15.000 kişilik sporcu kadrosu yaratmak için kolları sıvayan meclisimiz, açlıktan nefese kokan otobüs şoförlerimizin bebelerini düşünerek bu yıl öğrenci ulaşımına yüzde 25 zam yaparak, öğrencilerimizin sağlıklı yaşam yürüyüşünü tam desteklediklerini açıkladılar. Tabi yine çağdışı CHP ve ne yaptığı bilinmeyen MHP ne anlasın sağlıktan, birisi statükocu, birisi faşist…
Ama sağ olsunlar bizleri düşünen Ak mı Ak, Şahin olmasa da Doğan’larımız varda Pazartesi den itibaren, kararı destekleyecek öğrenciler ilk antrenmanını Kampüsten Belediye önüne topluca yürüyerek gerçekleştirecekler. Çok Yaşa Faruk Başkan sloganları eşliğinde “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü”ne Üssüğün Bolt, Niğde Belediyespor’un davetlisi olarak katılması bekleniyor! Hedef Niğdeli 10 atletin en az 5’i altın olmak üzere olimpiyat madalyası alması bekleniyor!
TV’lerde izleye izleye sıkıldığımız Micheal Philips yada “Çamardılı Kurbağacık” bizim meclis üyelerinin canını sıkmış olacak ki, neden bizde yüzücü çıkarmıyoruz dediler. Yarı olimpik yüzme havuzları açtılar. Baktılar ilgi yok! Ne tesadüftür ki Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay’ın Homeros'un kentinde bir tiyatro festivalinin olmaması gerçekten kabul edilebilir bir şey değildi.” açıklamasından vazife çıkararak İzmir’de tiyatro açılıyorsa, Dünya’nın ilk yarı olimpik havuzu olan Roma Havuzu’nda neden olimpik yüzücüler çıkmıyor sonucuyla tarihi bir karara imza attılar. Dediler ki; “biz ne yapabiliriz. Spora ve sporcuya destek oluyoruz! Yüzme havuzları açıyoruz! Geçtik olimpiyatları bir Türkiye 1.liğimiz bile yok yüzme dalında! Kuvay-i Milliye diyerek kolları sıvayan meclis üyelerimiz iş başa düştü dediler ve yine sudan çıkmış Ak meclis üyelerimiz belediye meclis üyelerine yüzme havuzları ücretsiz olsun dediler.
Sporcu düşmanı CHP ve hayatında tek sporu Cirit ve ata binmek olarak algılayan MHP’li üyeler yine çağdaş bir karara çağdışı itiraz ettiler. Zaten ne anlar CHP’li, MHP’li üyeler yüzmekten…
Beleş havuzu bulan meclis üyelerimiz ilk antrenmanını yarın yapması bekleniyor. Hoş yaş ortalaması yüksek ve sıkletleri fazla ama olsun niyet önemli. Kurbağalama önerilen öneriye dalan üyelerimiz bu işten de alınların akıyla çıkacaklar! Hedef büyük, kısmet ayaklarına geldi. 2013 Akdeniz Oyunları’nın Mersin’de yapılacağından 6 ay kala yüzme branşında ülkemizi temsil edecekler. Utanası gençler, bu karardan sonra yüzleri kararacaktır, ak meclis yüzme kulübümüzle…
Konu spordan açılmışken, öz ve öz Niğdeli olan hemşerimiz Ayhan Şahenk adına düzenlenen Kapodokya Bisiklet Turunu Niğde Belediyespor sahiplenmek istedi. Fakat dünyaca ünlü Lance Armstrong’un yani “Hapçı Arstog’un ( Kendisi Aslen Nahita’nın Tyana nahiyesindendir bazı kaynaklara göre) dopingli çıkması üzerine, bisiklet dalının popülaritesini kaybetmesi üzerine, trilyonlarca liralık bisiklet alt yapısı boşa gitti. Kolay mı Niğde Belediyespor(!) asıl iddialı olduğu ve Niğde kamuoyundan gizli tutulan en büyük sırdı. Spora ve sporcuya destek veren belediyemiz kilometrelerce asfaltı 2011’de dökmüşler ama Uluslararası Bisiklet Federasyonu dağ ve şehir kulvarı olmak üzere 2 kategori olduğunu hatırlatması üzerine, üstüne üstlük şehir kulvarının da betonarme asfalt kuralı hatırlatmasıyla, Belediye Meclisi’miz 2011’de döktürdüğü asfaltları sökerek, sırf bisiklet sporuna destek olmak için uluslararası standartta asfalt döktürdü. Neyse ki bu kış ağır geçmez ve yollar fazla tuzlanmazsa Uluslar Arası Spor Ceza Mahkemesi Hapçı Arstog’un doping cezasını iptal ederse, şehir kulvarında iddialı olacağız. Nede olsa dağ bisiklet kulvarında bu yıl asfaltlanmayan Nar ve İlhanlı Mahallesi asfaltlanmayarak Uluslar Arası Bisiklet Federasyonu’muzdan geçer not aldı.
Sonuç mu; Öğrenciye 25 kuruş zam 15.000 atlet yolda! Belediye Meclis Üyelerine 8 TL’lik indirimle beleş havuzla 17 kişilik yüzme kulübü, miktarını iç işleri bakanının bile yazılı soru önergesiyle veremediği trilyonlarca liralık asfaltlama bedeli ile yüzlerce bisiklet sporcusu!
Yalnız aldığımız istihbaratlara göre Kobe Brayt ile Messi’nin Türk Hava Yolları’nın marka elçisi olması üzerine Başkan Akdoğan’a sitemlerini iletmişler. Basketbolcu Brayt bari kış aylarında birkaç çukur açık kalsın da Niğdeli çukurdan atlarken, basketbola ilgi duysun demiş. Başkan Akdoğan ise Messi’yi bozmuş; “Rüya Takım Niğde Belediyespor 3. Lige Çıkacak” diye…
Normal yazıyoruz olmuyor, bari birde böyle yazalım öğrenciye zam yaparken haklı nedeniz oluyorda, belediye meclis üyelerine beleş havuzda açıklamanız nedir Faruk Başkan? Bu arada merak edenlere Söyleyim havuz önerisini getiren Meclis üyesini birkaç gün içinde açıklayacağım!
Son Söz Yerine; “Ben sporcunun zeki, çevik ve AHLAKLISINI severim…” Atatürk!