Genç nüfusumuzla ne kadar övünsek azdır. Hele bir de onlara öğrenim olanakları sağlayıp, girişimciliği öğretip, önlerini açarsak, kimse bizi tutamaz...

Robert’ten sonra, diğer başarılı liselerimizden de yurtdışı üniversitelerden kabul alan öğrencilerin listeleri geliyor.
Hepsi de gurur verici.
Onları da sizlerle paylaşacağız.
Pek çoğu, tam burslu olduğu için hiçbir sıkıntıları yok.
Ama bazıları var ki, cep harçlığı, uçak bileti gibi detaylarda boğuluyorlar.
İşte bu konuda başta devlet olmak üzere hepimizin onlara, canı gönülden destek olmamız gerekiyor.
Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Çünkü onlar bizim yüz akımız...
Ülkemizi, yurtdışında onlardan daha iyi kimse tanıtamaz.
Gittikleri ülkelerde ve üniversitelerde, bizi başarıyla temsil ediyorlar.
Daha da önemlisi, şu anda olduğu gibi, yıllar sonra da dünyanın büyük şirketlerinin en tepe noktalarına kadar çıktıklarında, yine bizim gurur kaynağımız oluyorlar.
Bizden önceki nesiller dünyaya ancak işçi olarak gidebiliyorlardı.
Bizden birisiyle karşılaştıklarında hangi fabrikada işçisiniz diye soruyorlardı.
Ama bugünün gençleri, o günleri çoktan unutturdu...
Artık nerenin müdürüsün, hangi üniversitede hocasın, hangi şirketin CEO’su ya da sahibisin gibi sorulara çoktan alıştık...
İyi eğitilmiş insan gücü, şu anda dünyanın en önemli gücü.
Ve bu güç bizim elimizde.
Genç nüfusumuza sahip çıkarsak, gerisi gelecektir...
Ne olur gençlerimize daha fazla sahip çıkalım!
Hem de sadece yurtdışına gidenlere değil, yurt içindekilere de. Okuyamayanlara da mezun olup da iş arayanlara da...

Koç’tan Anadolu’nun parlak gençlerine burs
Koç Üniversitesi, “Anadolu Bursiyerleri Programı”yla Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yaşayan, başarılı oldukları halde ekonomik nedenlerle iyi eğitim kurumlarında yüksek öğrenim fırsatı bulamayan öğrencilere kapılarını açıyor.
Bugüne kadar ülke genelinde 150’nin üstünde okulu ziyaret eden, 300’ü aşkın okula çeşitli kanallarla ulaşan üniversite, yeni eğitim döneminde burs sağladığı öğrenci sayısını 100’e çıkartmayı hedefliyor. Üniversite, 2011-2012 akademik yılında 14, 2012-2013 akademik yılında da 44 öğrenciyle toplamda 58 Anadolu Bursiyeri’ne eğitim olanağı sundu.
Bu programla Türkiye’de yeni bir “hayırseverlik kültürü” oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, “Anadolu Bursiyerleri Programı’nda olduğu gibi doktora programlarımızla da fırsat eşitliğini Türkiye’nin her kesimden öğrencilere sağlamak istiyoruz. Doktora öğrenci kontenjanımızı bu yıl 60’tan 120’ye yükselttik. Hedefimiz Ülkemize iyi akademisyenler, öğretim üyeleri kazandırmak” dedi.

Global MBA programı kıtaları birleştirecek
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün 7 farklı ülke ve 9 akademik merkezinde düzenleyeceği “Global MBA” programı, 2013-2014 güz döneminde başlıyor. 12 ay sürecek olan ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen programda öğrenciler, BAU’nun Washington DC, Silikon Vadisi, Berlin, Toronto, Roma ve Hong Kong kampüslerinde eğitim görecekler. Öğrenciler programda “Entrepreneurship, Innovation Management, Global Economy, Global Politics, Emerging Markets, Global Business Strategy, Global Capital Markets, Leadership and Crisis Management, International Business Management, Global Marketing” gibi dersler alacaklar.