CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçlayacak bir unsur bulamayan başbakan iki konuda bastırıyor; SSK ve Kaset olayı.
“SSK’ yı yönetemedin, zarar ettirdin, batırdın.”
“Bir kaset olayıyla genel başkan oldun.”
Başka suçlama?
Yok…
Bulamazlar…
Bulamayınca ne yapıyor?
SSK’ya ve kasete sarılıyor.
Kaset olayında ki CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a kurulan bu tezgâhın sonucu hâlâ belli olmadı, Kılıçdaroğlu ile uzaktan yakından bir bağlantısı yok. Deniz Baykal partinin yıpranmaması için istifa etti ve yerine Kemal Kılıçdaroğlu seçildi. Seçilerek gelen bir siyasi partinin genel başkanına sürekli olarak “bir kasetle geldin” diye acımasızca ve haksızca suçlamaya çalışmak ne kadar ‘âdil bir davranış yorumu sizlere bırakıyorum.
SSK olayına gelince. Başbakan yine takılmış plâk gibi her mitingde tekrarlıyor; Sen SSK’ yı bile yönetemedin, zarar ettirdin, batırdın. Ülkeyi nasıl yöneteceksin?”
Pes Yaaahuuu, Pes!
Kılıçdaroğlu ise her fırsatta başbakana çağrı yapıyor;
 “Çık karşıma, hodri meydan, istediğin kanalda, senin ayarlayacağın gazetecilerin soru soracağı bir programda, bakanlarını da getir, istersen SSK, istersen ekonomi, hangisini istersen tartışalım. Yüreğin varsa çık ” diyor. Başbakan’dan bir cevap alamadığı için de mektup yazacağını ve davet edeceğini söylüyor. Veremeyeceği bir kuruş hesabının olmadığının ısrarla altını çiziyor.
Daha ne desin?
Ama Başbakan hiç oralı değil; Hem minderden kaçıyor, hem de arkaya dolanıp iki puan almaya çalışıyor, bindiriyor da bindiriyor...
Çünkü biliyor, vatandaşın kulağına kar suyu kaçtı mı işlem tamam... Bizim vatandaşımız kulaktan dolma dedikodularla iş yapmayı sever. Olayın gerçeğini araştırmaz, sormaz, karşı taraf ne demiş, kendisini nasıl savunmuş, bu suçlamalar doğrumu, değil mi? Neye dayanarak suçlanıyor? Hiç umurunda olmaz. Hele de bu suçlamaları yapan biraz da sempati duyduğu bir kişi ise tamam. O söylüyorsa doğrudur, bir bildiği vardır düşüncesinin ardına takılır gider, oyunu kullanır…
Hal böyle olunca da bu oyların iş başına getirdiği zihniyet seni beni yönetir…
Başbakan bu halkı çok iyi tanıdığı için CHP’ yi işte böyle vuruyor. Varsa yoksa kaset ve SSK…
Eskilerin bir sözü vardır;
“At çamuru, izi kalsın!”
Bu söz de bizden olsun!
El insaf yaahuuu, el insaf!!!
 
Tülay Hergünlü
İstanbul, 11.05.2011