Niğde  Tarım Müdürlüğünce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik kapsamında Niğde’de bulunan özel ve tüzel zirai ilaç ve makine-ekipman bayilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
         İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan İl Müdürü Nizamettin BİLHAN “Tarım sektörünün bir ayağını da sizler oluşturmaktasınız. Sizler de bir nevi kamu görevi yapıyorsunuz. Çiftçilerimize el ele birlikte hizmet edeceğiz. 5996 sayılı kanun ve ilgili uygulama yönetmeliği sizlere önemli sorumluluklar yüklüyor. Bu sorumluluklar tam olarak yerine getirilmediği takdirde önemli müeyyidelerle karşı karşıya kalmanız mümkün olabilecektir.” Bu nedenle sizden söz konusu kurallara riayet etmenizi bekliyoruz.”dedi.
İl Müdürünün konuşmasının ardından Bitki Koruma Şubesinden konu uzmanları tarafından zirai ilaç, alet ve makine bayilerine, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.
Editör: TE Bilişim