Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Zeren, temerrüt faizleriyle ilgili bir düzenleme yapılacağını belirterek; esnaf ve sanatkarın kooperatife olan borçlarının yeniden yapılandırılacağının müjdesini verdi.
 
          Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 58. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Mavi Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’a Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Ak Parti Milletvekili İsmail Göksel, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, Kırıkkale Birlik Başkanı Osman Cebeli, NESOB Başkanı Fahri Eker, çok sayıda Oda Başkanı ve siyasi parti temsilcisi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Divan Başkanlığına Kırıkkale Birlik Başkanı Osman Cebeci, Divan Katipliği’ne Tahsin Eren ve Halil Küçükbıyık seçildi.
 
          Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Zeren kurulda yaptığı konuşmada; “ Kriz durumunda bile esnaf ve sanatkarlarımız Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden  kullandıkları krediyi ödemek için bir çoğu,  evlerini, arsalarını ve traktörlerini sattı. Tüm ortaklarımızın hepsi iyi niyetiyle borçlarını ödemeye çalıştılar. İcraya düşenler oldu. Hapis yatan oldu ama hepsi borçlarını ödemek için var gücüyle çalıştılar ‘Kooperatif bizim evimiz’ dediler. Kooperatifi ayakta tutmak için ‘Tüm borçlarımızı ödeyelim başkanım’ dediler. Ben tüm ortaklarımıza ayrı yarı teşekkür ediyorum” dedi.
 
             Faiz oranlarının yüzde 8’den yüzde 5 kadar düştüğünü belirten Zeren; “ Faiz oranlarımız yüzde 8’di, 6,5 düştü daha sonra 6’ya düştü, 1 yıllık kredi kullanımlarında da yüzde 5 kadar düştü. Limitiz 50 bine kadar yükseldi. 50 bine kadar kredi kullandırabiliyoruz.  Önümüzdeki günlerde temerrüt faizleriyle ilgili bir düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeyle birlikte esnaf ve sanatkarın kooperatife olan borçları yeniden bir düzenlemeye gidilecek” diye konuştu.
 
         Ak Parti Niğde Milletvekili İsmail Göksel ve MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan’ın da bir selamlama konuşması yaptığı kurulda konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma Raporu ve Denetim Kurulu Raporları’nın okunmasına geçildi bilanço ve gelir gider tablolarının okunmasından sonra hesaplar müzakere edilerek oy birliği ile kabul edildi.
 
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi

Editör: TE Bilişim