Bor İlçe Karma Organize Sanayi merkezine ilgi arttı. Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi her geçen gün büyüyor. Hemşerilerimizden Yüksel Kardeşler ve  Dayılarından oluşan aile şirketi Yüksel Ferforje fabrikası Bor Organize Sanayinde düzenlenen törenle açıldı.


Haber Foto : Selim GÖKEL 

Bor OSB’de 2500 metre karelik bir alana kurulu fabrikanın açılışına Niğde Valisi Alim Barut, Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,  Bor OSB Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, bazı daire amirleri,  bir çok sanayici ve davetliler katıldı. İlimizin başarılı organizasyonlarını yapan Seel Ajans tarafından organize edilen fabrika açılışı kurdela kesilmesi ve dualarla yapıldı.

 

BOR OSB’NİN YILDIZI PARLIYOR

 

Fabrikayı gezen heyet işletme sahiplerinden Ergin Yüksel’den fabrika hakkında bilgi aldı. Vali Alim Barut işçilerle birlikte demir dövdü. Fabrikanın açılmasından dolayı teşekkürlerini ileten Vali Alim Barut, “Bor OSB’nin teşvik ve coğrafi şartlarından dolayı büyük ilgi gördüğünü, bu yıl içerisinde inşaatları devam eden fabrikaların tamamlanması ardından  açılışını yapacağımız fabrikalarda yaklaşık bin beş yüz  kadar işçi çalışacak. Böyle bir istihdamın gerçekleşmesinden de mutluluk duyuyorum. Fabrikamız hayırlı olsun, kazasız belasız iş hayatı diliyorum” dedi.

 

GEÇEN YIL BİR MİLYON DOLARLIK İHRACAAT YAPILDI

Bor küçük sanayinde kardeşleri ile demir doğrama, ferfoje işleri yapan Yüksel Ferforje firması her geçen büyüdü. Ferforje siparişlerine yetişemeyen Yüksel kardeşler işi büyüterek Bor OSB’de 60 işçi çalıştıran bir fabrika açtılar. Bu hafta sonu açılışı yapılan fabrikada üretiminin büyük bölümünü başta Irak olmak üzere yurt dışına ihraç ediyor. Geçtiğimiz yıl 1 milyon dolarlık ihracat yapan firma bundan sonraki yıllarda yeni açılan fabrikası ile ihracat rakamını daha da büyütmeyi hedefliyor. Yurt dışında Etyopya’da fabrika kuran ve iki ay içerisinde de faaliyete geçecek olan Yüksel Ferforje yakın zamanda Bor’daki fabrikasının kapasitesini artırıp 100 işçi çalışan bir işletme haline gelecek.

ETYOPYA’YA YENİ BİR FABRİKA

Yüksel Kardeşlerden  Ergin Yüksel sitemize yaptığı açıklama da “ Baba mesleğini devam ettiyoruz. Bor küçük sanayinde demir doğrama işi yapıyorduk. Kendi ilçemiz ve çevre illere iş yapmaya başladık. Pazar alanımız çok genişledi, bir çok firmalara iş yapmaya başladık, büyüdük iş yetiştiremiyorduk ki böyle bir fabrika açmaya işimizi büyütmek ve gelen taleplere cevap vermeyi düşündük. Irak ferforje piyasasının yüzde 40’ını biz temin ediyoruz. İhracat işimiz daha da artırdık ve Etyopya’da iki ay içinde bir fabrika açağız. Türkiye çevresi ve Etyopya’daki fabrikamızdan da o çevre ülkelerine ferforje satışı ile ihracatımıza  devam edeceğiz. Özellikle Bor Organize Sanayinde işimizi büyütüp daha güzel daha  farklı işler yapacağımıza inanıyorum. “dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim