Yingli Solar panelleri her yıl dünyada 4 milyon eve enerji sağlıyor

Yingli Solar’ın dünya çapında panel satışları 10 GW’ı geçti

Merkezi Çin’de bulunan ve dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, dünya genelinde 10 GW’lık panel dağıtımı gerçekleştirerek küresel temiz enerji hareketindeki liderlik konumunu pekiştirdi.


Yingli Solar şimdiye kadar dünya çapında 50’den fazla ülke ve bölgeye, 40 milyon adet güneş paneli tedarik ederek her yıl tahmini 4 milyon eve yetecek enerjinin sağlanmasına katkıda bulundu.


Dünyada 20 bölgesel ülke ofisinde, 18 binden fazla çalışanı, 25 yıllık tecrübesi, 9 GW’tan fazla kurulu parkı ve 2.5 GW üretim kapasitesiyle faaliyet gösteren, dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Yingli Solar, dünya genelinde bugüne kadar 10 GW’ın üstünde güneş paneli dağıtımı gerçekleştirdi.
 
50’den fazla ülkeye 40 milyon güneş paneli
 
2012 ve 2013 yıllarında üst üste dünyada sektörün 1 numarası olmayı başaran ve 2013 yılında dünyada en çok tercih edilen güneş paneli olan Yingli Solar şimdiye kadar dünya çapında 50'den fazla ülke ve bölgeye, 40 milyon adet güneş paneli sağladı.
 
Yingli Solar panellerinin kullanıldığı dünya çapındaki projelerin tam randımanla çalışması halinde üretilen toplam yıllık enerji, tahmini olarak 4 milyon eve enerji sağlayabilir; bu da Çin'in 2013 yılındaki toplam konut enerji tüketiminin aşağı yukarı beşte birine denk gelmektedir.
 
Yılda 340 milyon ağaç
 
Kömürle enerji üretimiyle karşılaştırıldığında, Yingli Solar panellerinin ürettiği enerji yılda yaklaşık 6,8 milyon tonluk karbon salımına engel olacağı hesaplanıyor. Bu da her yıl 340 milyondan fazla ağaç dikmeye eşdeğerdir.
Editör: TE Bilişim