CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer   4 B, 4 C, emeklilikte yaşa takılanlar ve taşeronların sorunlarını bir kez daha Mecliste dile getirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer:“Hükümet verdiği sözleri tutmalı ve tüm taşeron işçiler ayrımsız şartsız kadroya alınmalıdır. Taşeron işçiler için, oyalamadan, kesin açıklamalar yapılmalıdır, kesin ve net bir tarih verilmelidir” diye konuştu. “On dört yıllık AKP Hükümeti emekçilerin aleyhine çok uygulama gerçekleştirdi.” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ,“ 4/B'lilerin, 4/C'lilerin sorunları, emeklilikte yaşa takılanlar ve taşeron işçilerin kadro sorunları çözümlenmelidir. 657'ye tabi olup 657’li kadrolarla eşit olmayanlar mağdurdurlar. Eşit işe eşit haklar sağlanmalıdır. Taşeron işçilere verilen kadro sözü derhâl yerine getirilmelidir. Son seçimden sonra bir yıl geçti, on dört yıllık AKP Hükümeti emekçilerin aleyhine çok uygulama gerçekleştirdi. Bir kere 4/B'li, 4/C'li çalışanlar için de bir iyi haber verilmelidir. AKP emekçilerin, işsizlerin, yoksulların, haklarını alamayanların sesine kulak tıkamaktan vazgeçmelidir. Suni gündemler türeterek gerçekte var olan sorunlara çözüm getirilmemektedir. Bakanlar, başbakanlar açıklamalar yapıyorlar, umut pazarlıyorlar. Hükümet verdiği sözleri tutmalı ve tüm taşeron işçiler ayrımsız şartsız kadroya alınmalıdır. Taşeron işçiler için, oyalamadan, kesin açıklamalar yapılmalıdır, kesin ve net bir tarih verilmelidir. Emekçilerin duyguları ve emekleriyle oynanmasından vazgeçilmelidir.”dedi.

    
 
Editör: TE Bilişim