Niğde genelinde Esnafın bayrama hazır olduğunu belirten Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, 'Ramazan bayramına sayılı günler kala bakkalından pastacısına, konfeksiyoncusundan terzisine kadar tüm esnafımız bayrama hazır.

Bayram hareketliliğinin esnafta ve vatandaşta başladığını hatırlatan NESOB Başkanı Yeşil, 'Bayram ve özel günler esnafın en çok kazanç sağladığı dönemler. Normal günlere göre bayrama son 10 gün kala tüm piyasalarda hareketlilik yaşanıyor. Ramazan bayramına sayılı günler kala ilimizde faaliyet gösteren bütün sektörde esnafımız da hazırlıklarını tamamladı. Yaz sezonunun da başlamasıyla yeni ürünler tezgâhlara geldi. Tatlıcısından, çikolatacısına, terziden, konfeksiyona, berberinden, kuaförüne, taksiden dolmuşuna tüm sektörlerde vatandaşlarımız bayram alışveriş ve hazırlığını yapabilir” dedi.

Esnafın emeğini, vatandaşların ise sağlığını çalan korsan satıcılara karşı uyarılarda bulunan Yeşil, 'Alışverişin yoğunlaştığı her dönemde olduğu gibi yine merdiven altı sahte ürünler satan tatlıcı, baklavacılar ve fason giysi satanlar olacaktır. Vatandaşımızın daha ucuz olsun diye onları tercih etmemesi gerekiyor. Ekonomide iniş çıkışlardan en çok esnaf etkileniyor. Son dönemdeki dalgalanmalar, dolar ve kur artışı da fiyatlara mecburen yansıyor. Fiyatlar ne kadar artarsa artsın esnafımızda her keseye uygun ve her çeşit giyim, gıda vb. ürün var. Hem esnafın emeğini hem vatandaşın sağlığını çalan bu merdiven altı satıcılara karşı uyanık olunmalı. Bilindik mahalle esnafından alışveriş yapmanın en önemli avantajı da en ufak bir sorun olduğunda hemen gidip değişim veya sorun bildirebilirler' şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim