Girişimciliğin hem işsizliğin çözümü hem de ekonomik büyümenin en önemli parçası olduğunu vurgulayan Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil, 'Girişimcinin kendi işini kurması, yanında başkalarını çalıştırarak istihdama katkı sağlaması hem işsizliğin çözümü hem de ekonomik büyümenin hızlanması için çok önemli. Girişimcilik ruhu ve çabaları olmayan toplumlar ekonomik olarak büyüme gösteremez. Biz de TESK olarak bu bilinçle bugüne kadar bin 388 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdik' dedi.

Girişimciliğin öneminin yalnızca İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda değil her zaman kavranarak gelişmesi gerektiğini belirten NESOB Başkanı Yeşil, 'Farklılaşan ve sürekli değişen dünyada ihtiyaçlar ve istekler dinamik bir üretim sistemi gerektiriyor. Bu yüzden girişimci ve girişimcilik bir ülke için veli nimettir. Yeni üretim yöntemlerini takip ederek bunları uygulayıp mal ve hizmetlerin kalitesini artırırlar. Aynı zamanda bu yöntemleri farklı şekilde kullanarak yeni ürünler ortaya koyarlar. Başka çalışanlarla birlikte istihdamı artırarak işsizliğin çözümü için en önemli araç olurlar. Bu vesileyle girişimciliğin öneminin yalnızca İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda değil her zaman kavranması gerektiğine inanıyorum. Tüm girişimcilerin kendilerine ve ülkeye fayda sağlayarak başarılı olmasını temenni ediyorum' şeklinde konuştu.

Girişimcilik eğitimleri alan her 2 kişiden birinin kadın olduğuna dikkati çeken Yeşil, 'Girişimcilik ruhu ve çabaları olmayan toplumlar ekonomik olarak büyüme gösteremez. Ülke olarak bu konuda çok şanslıyız çünkü girişimci olan ve olmak isteyen çok kişi var. Dolayısıyla girişimciliğin önemi özellikle ekonomik olarak çok çok iyi kavranmalı.  Girişimcilik eğitimi alanların yüzde 51'inin kadın olması çok sevindirici bir durum. Çünkü kadın istihdamı, kadınların kendi işinin patronu olması, ekonomik olarak özgürlük kazanmaları hem kendilerine hem ülke ekonomisine seviye atlatır' diye söyledi.
 
 
Editör: TE Bilişim