Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pirlak 6 adet yerli ve Milli Patates çeşidini Karadeniz bölgesi Samsun ilinin Canik ilçesine dikimi yapıldığını ve Karadeniz bölgesinde ilk kez dikim yapıldığını söyledi.

Pirlak; “Niğde Patates Araştırma Enstitüsü yerli ve milli patates çeşitlerinin demonstrasyon denemesi amacıyla Samsun Canik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurulan demonstrasyon denemesinde 6 yerli çeşit Karadeniz Bölgesinde ilk kez dikimi yapıldığını belirtti.

YERLİ PATATES ÇEŞİTLERİ SAMSUN İLİNDE
Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pirlak,  Samsun Canik’de kurulan yerli ve milli çeşitlerimizin demonstrasyonu ile birlikte çeşitlerimizi Karadenizli üreticilerimizin beğenisine sunuyoruz. Samsun Canik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurulan demonstrasyon denemesinde 6 yerli çeşidimiz yer alıyor. Yerli çeşitlerimizin Karadeniz Bölgesinde ilk kez dikimi gerçekleştirildi. Yapılan bu çalışma ile birlikte yerli çeşitlerimizin bu bölgede geniş alanda ve çiftçi şartlarındaki performansları görülerek Karadeniz Bölgesine uygun çeşitlerin belirlenmesi sağlanacaktır. Bu güzel çalışmanın gerçekleşmesinde Samsun Canik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüze ilgileri, çabaları ve destekleri için teşekkür ederiz” dedi.

YERLİ ÇEŞİTLERİN TOHUMLUKLARI NİĞDE’Lİ ÜRETİCİLERDE!
Pirlak, “Enstitümüzün geliştirdiği yerli çeşitlerimize ait tohumlukların sertifikasyon süreci devam ederken bu üretim sezonu için üreticilerimize yerli çeşitlerimizin tohumlukları demonstrasyon amaçlı verildi. Geçen yıl kurulan yerli patates demonstrasyon alanlarımızı bu yıl daha da artırdık. Üretici elinde kurulan bu demonstrasyon çalışmalarıyla patates üreticilerimiz, yerli çeşitleri diğer çeşitlerle kıyaslayarak, yerli çeşitlerin verim ve kalitesi ile birlikte geniş alandaki performanslarını açıkça göreceklerdir. Bu üretim sezonunda Niğde Merkez, Ovacık, Hasaköy, Orhanlı, Pınarcık, Aktaş, Yeşilgölcük, Alay Altunhisar İlçesi, Merkez ve Ulukışla Köyü Çiftlik İlçesi, Merkez ve Şeyhler Köyü Bunların dışında Konya, Altınekin, Malatya, Darende, Başdirek Köyü, Nevşehir, Ürgüp, Şahinefendi Köyü, Samsun, Canik, Niğde, Sazlıca Kasabasında dikimlerimiz olmuştur. Bu konuyla ilgilenen ve destek veren tüm üreticilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim