Niğde merkez ve ilçelerinde resmi ilan alan gazete sahipleri ve temsilcileri Resmi İlanlar konusunda genelge yayınlayan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Niğde merkez ve ilçelerinde resmi ilan yayınlama hakkına sahip Niğde Anadolu Haber Gazetesi (Cumali Adıgüzel) Hamle Gazetesi (Kemal Işıklı), Gündem Gazetesi (Bekir Mumcu), Niğde Günaydın Gazetesi (Uğur Mart), Niğde Haber Gazetesi (Tuncay Aytaş), Bor’un Sesi Gazetesi ve Bor’da Sabah Gazetesi (Yasin Düzgün), Yeşil Bor Gazetesi (Kıvanç Şimşek) ve Ulukışla Havadis Gazetesi (Halil Karaaslan) sahip ve temsilcileri Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün ile birlikte Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i ziyaret ederek Resmi İlanlarla ilgili yayınlanan genelge için teşekkür ettiler.

KAMU YARARI VE BASIN İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Hassasiyetinden dolayı Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’e tüm gazeteler adına teşekkür eden Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, yayınlanan genelgenin önemine vurgu yaparak, “Doğrudan alım yönteminin genel bir ihale usülü olarak algılanması, rekabet ortamının oluşmasına engel olduğu gibi, şeffaflığı  da ortadan kaldırmaktadır. Bu yolla yapılan mal ve hizmet alımlarının ileride iptali durumunda kamunun büyük zarara uğrayacağı da aşikardır. Bu bakımdan mal ve hizmet alamları ile tüm yapım işleri ihalelerinin süreli yayınlarda ilan edilmesi tüm paydaşları için en doğru yöntemdir.

Sayın Valimiz Yılmaz Şimşek’in konu ilie yakından ilgilenerek genelgeyi yayınlaması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Genelgenin yayınlanmış olması hem kamu yararının en üst seviyede sağlanması hem de yerel basın için büyük önem taşıdığı açıktır. Resmi İlan Genelgesini yayınlayan sayın valimize hassasiyetinden ve ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu güzel gelişmenin hem kamu menfaati açısından hemde yerel basınımız açısından hayırlı olmasınız temenni ediyoruz” dedi.

NGC Başkanı Alpaslan Düzgün genelgenin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında yapılacak olan mal ve hizmet alımları ihalelerinin de ayrıcca takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

VALİ ŞİMŞEK: YEREL BASIN GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPIYOR

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ziyarette Niğde Yerel Basınının çalışmalarından oldukça memnun olduğunu belirterek, “Niğde’de yerel görevini layıkıyla yapıyor. Yerel basınımız tıpki bizlerle bir kamu görevi yürütüyor.  Bizlerde yerel basının çalışmalarından son derece memnunuz. Bu yönüyle de Niğde Basınını önemsiyoruz. Bizler devlet yöneticileri olarak her alana ulaşmamız zor. Pek çok haberi basından alıyoruz. Basını yakından takip ediyoruz. Basın toplumun ve ilin gelişmesine katkı yapıyor. İlimiz basınına bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyorum. Yayınladığımız genelgenin de sizler tarafından takip edilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim