Niğde Kahveciler Odası Başkanı Kadir Yamaner, 1 Haziran itibari ile Kahveci esnaflarının dükkânlarının açılması ile ilgili açıklamada bulundu. Kabine kararı sonrası açıklanan kararlar ile Kahvehanelerini açan esnafların oyun olmadığı sürece kahvelerin Bir anlamı kalmadığını söyleyen Niğde Kahveciler Odası Başkanı Kadir Yamaner, kahvehanelerde oyunların serbest edilmesi gerektiğini ve umutlarının ilerleyen günlerde olduğunu söyledi.

Başkan Yamaner, açıklamasının devamında ise şunları söyledi: ‘‘Cumhurbaşkanımızın Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamaya göre Kahvehaneler, Restoranlar, Kafeler belirli kurallar çerçevesinde açıldı. Ama Bizim iÇin en sıkıntılısı ise oyun olmaması. Kahvede oyun olmazsa müşteride olmuyor. Normal çay ocakları gibi çalışıyoruz. Bunda da kahveci esnafının dışarı müşterisi yok. Oyun olmayınca da yine sıkıntı çekiyoruz. Buna da şükrediyoruz. İnşallah ilerleyen dönemlerde oyunlarımız da açılacaktır.’’ dedi.

İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı

Bu Pandemi sürecinde 60 esnafın kapısına kilit vurduğuna da değinen Başkan Kadir Yamaner, ‘‘ Bu süreçte Niğde’de 60’ın üzerinde kahveci, çay ocağı ve kafeci esnafı dükkanına kilit vurdu. Bize bir de gelmeyenler var. Bu süreçte zaten mal sahipleri sıkıştırıyor. Genelde esnafımız yıllık kira veriyorlar. Yıllık kirasını veren esnafta kirasını verdik nasıl olsa iş olursa da bekleyim olmazsa da diyerek bu şekilde ayakta durmaya çalışıyor. Oyun olmayınca da Kahvehanelerin açılıp açılmamasının bir anlamı kalmadı.’’ Diye konuştu.

Editör: TE Bilişim