Altunhisar İlçesine bağlı Yakacık beldesinde 300 adet gebe düve dağıtımı yapıldı.
İl Tarim Müdürlüğünce yürütülmekte olan Hayvancılık Projeleri kapsamında Altunhisar-Yakacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifine üye 50 yetiştiriciye her birine altışar adet olmak üzere 300 adet 3-7 aylık Holstein ırkı gebe düve kurayla dağıtıldı.
 
Gebe düvelerin dağıtımına İl Tarım Müdürü Nizamettin Bilhan, Altunhisar Kaymakamı Selim Çomaklı, Kooperatif Başkanları, Muhtarlar, Üreticiler ve Yakacık sakinleri katıldı. Yakacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Fidan  ve Kooperatif üyeleri katıldı.
 
İl Müdürü Nizamettin Bilhan gebe düvelerin dağıtımında yaptığı konuşmada Yürütülen bu proje;Kırsal alanda ekonomik ve sosyal yoksulluk içinde bulunan kişi ve ailelerin gelir seviyesini yükseltmek, istihdamı artırmak, Tarımsal ürünleri mahallinde değerlendirmek, köyden kente göçü önlemek için üreticilerin imkanlarını birleştirerek ekonomik büyüklükte işletmeler haline gelmeleri ve uyguladıkları projelerle rekabet güçlerini artırıp ürünleri daha iyi değerlendirmelerinin sağlanması ve üreticilerimizin örgütlenerek toplu bir şekilde hareket etmelerini sağlamak  için yürütülen bir projedir.Tarımsal alandaki diğer konularda olduğu gibi Hayvancılık konusunda da Niğde genelinde uygulanan bu projelerin Niğde hayvancılığının gelişimine önemli katkısı olacaktır. Üreticimiz aldığı hayvanların bakımı beslenmesi gibi konularda bizden teknik destek alacaklar. Bizler bu projenin devamında hayvanların bakım ve beslenmesinin bilimsel gerçekler doğrultusunda yapılanmasını arzu ediyoruz ki kazancımızda süreklilik sağlayabilelim, bakım maliyetlerini düşürebilelim.
 
 
Bugün dağıtımını gerçekleştirdiğimiz Gebe Düveler, Kooperatif Üyesi olan 50 üretici ailemize 6'şar adet Holstain Irkı Gebe Düve şeklindedir. Üreticilerimizin bu hayvanların bakımı için gerekli olan yem bitkileri ihtiyaçlarını kendileri üreterek sağlaması ekonomik açıdan oldukça önemlidir. Biz tarım teşkilatı olarak üretimin ilk aşamasından son aşamasına kadar çiftçimizin her zaman yanındayız. Üreticilerimiz tarımsal faaliyetler içersindeki herhangi bir sorunla karşılaştıkları takdirde en yakın İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimize 7 gün 24 saat başvurabilirler' dedi.
 
Altunhisar Kaymakamı Selim Çomaklı’da yürütülen bu projenin Yakacık Kasabasına hayırlı olmasını, üreticilerin bu tür projelerden faydalanmasıyla üretimin daha fazla artacağını, dolayısıyla Altunhisar İlçesi ve ülke ekonomisinin bu gibi projelerle daha da kalkınacağını belirterek, Niğde İl Tarım Müdürlüğüne yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerini dile getirdiler.
 






Editör: TE Bilişim