AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ve Selim Gültekin yaptıkları açıklamada çiftçilere mazot ve gübre desteklerinin ödemelerinin başladığını söylediler. Niğde ve ilçelerinde toplamda 13 bin 478 çiftçinin mazot ve gübre desteğinden faydalanacağını aktaran Niğde Milletvekilleri “Niğde’ye 28 Milyon TL mazot ve gübre desteği için ödenek aktarıldı.

Niğde ve ilçelerinde toplamda 13 bin 864 çiftçinin mazot ve gübre desteğinden faydalanacak” dedi.
 

AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ve Selim Gültekin yaptıkları açıklamada: “Niğde’ye 28 Milyon TL mazot ve gübre desteği için ödenek aktarıldı. Niğde’mizde çiftçilikle uğraşan 13 bin 478 mazot ve gübre desteği almaya başladı. Buda baharla birlikte ekim dikimde çiftçilerimiz için bir can suyu oluşturmak anlamında önemlidir. Ödemeler kimlik numaralarının son harflerine göre yatacak, TC Kimlik numaralarının sonu 0-2 ile bitenler 21 Şubat 2020’de, 4-6 ile bitenler 28 Şubat 2020’de 8 ile bitenler 6 Mart 2020 de ödemelerini alacaklar” dediler.

Baskılarımız Sonuç verdi 160 projenin tamamı kabul edildi

AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ve Selim Gültekin kırsal kalkınma projeleri ile ilgili yaptıkları açıklamada:” Bu yıl yine kırsal kalkınma projesi kapsamında 160 proje Ankara’ya gönderildi ve yoğun baskılarımız sonucunda projelerin tamamını kabul ettirdik. Toplam Maliyeti 22 milyon 17 bin 888 TL olan projelerin 57 milyon 908 bin 629 TL si hibe olarak Niğdemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Niğdemizin geçim kaynağının büyük kısmı tarımdan sağlanmaktadır, bizler üreticilerimizin daha çok verim alması ve ekonomik olarak daha iyi bir seviyeye gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz, el birliği ile daha iyi bir noktaya getireceğiz inşallah” dediler.

Niğde’ye Son 17 Yılda Dev Su Yapıları Yapıldı

AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ve Selim Gültekin: “ 17 Yıl önce Niğdemizde baraj sayısı sadece 3 tü AK Parti iktidarımız ile son 17 Yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliği ile çıktığımız hizmet yolunda bugüne kadar tamamlanan 12 baraj ve 3 gölet ile ilimizdeki su depolama kapasitesini 25,3 Milyon m3’e ulaştırdık. 11 Adet sulama tesisi ve 33 adet taşkın koruma inşaatını tamamladık. Son olarak 2019 yılında tamamlanan 30 metre yüksekliğe ve 439 bin m3 su depolama kapasitesine sahip olan Niğde Kayırlı Barajı doluluk oranını yüzde 80 seviyelerine ulaştı. 1.600 Dekar Tarım Arazisini Sulayacak olan barajımızla birlikte üreticilerimiz suya doyacak. Bizler AK Partimizin birer neferleri olarak Niğdemiz için çalışmaya, takip etmeye ve yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Bizler bir oldukça Niğdemiz kazanacak”.

Editör: TE Bilişim