Bundan yaklaşık 8 yıl önce Bor İlçesinde kamuoyu oluşturulacak gündeme sokulan ve ardından  Niğde Valiliği  Ar-Ge birimi tarafından projelendirilen o zamanki halk tabiri ile Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinde nihayet sonuç alındı. 


Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun bugün yaptığı açıklamada müjdeyi verdi. Yavuz Ergun açıklamasında ; "İlimiz Bor İlçesi Gebere Mahallesi 1591/22 No’lu parseldeki 4.000 dekar arazi üzerinde Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayii Bölgesi kurulması için 3 yıldır yoğun bir şekilde devam ettirdiğimiz çalışmalar neticesinde T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı uygun görüşüyle ve Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli Beyefendinin bugünkü olurları ile Niğde-Bor Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi  tüzel kişilik kazanmış olduğunu müjdelemekle bahtiyarım" dedi. 

Yavuz Ergun açıklamasının devamında OSB hakkında detay da verdi. Ergun; Toplam 20.000 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak yeni Organize Sanayi Bölgemizde kapasiteleri 50 ila 500 baş arasında değişen toplam 128 işletmeyle birlikte biyogaz tesisi, entegre et tesisi, yem tesisi, hayvan sağlığı merkezi ile ticari ve sosyal donatılarla, asgari 400 kişilik ek istihdam oluşturularak ilimiz ekonomisine önemli bir canlılık kazandıracaktır. 


Bölgede yıllık 12.000 Ton kırmızı et üretimiyle beraber il ekonomisine yılda 55 Milyon dolarlık ek hasıla artışı sağlanmış olacaktır. İlimiz hayvancılık ve tarım sektörü için çok önemli bir kilometre taşı olan yeni organize sanayi bölgemizin ilimiz Niğde’ye ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.


Bölgenin kurulum sürecinde sürekli desteklerini her zaman gördüğümüz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye sonsuz şükranlarımı sunarım." dedi.

ÖRNEK BİR PROJE

 Niğde-Bor Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi projesinin örnek bir proje olduğu ve bundan sonraki bu tür OSB ler için "Niğde Modeli" olarak tavsiye edileceği de öğrenildi. 

Bor Karma Deri  OSB'den Arsa İhale İlanı Bor Karma Deri OSB'den Arsa İhale İlanı
Editör: TE Bilişim