Ahiler Kalkınma Ajansı Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Aksaray Valisi Selami Altınok ve Niğde Valisi Necmettin Kılıç’ ın  bulunduğu valilerin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ ın bulunuduğu heyet, bügün saat 14:30' da Niğde OSB Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

 

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı, bir önceki toplantıda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başladı ve 2013 yılı 2.Teknik Destek Programı sonuçlarının görüşülmesiyle son buldu.


Haber - Kamera : Hüseyin Yıldız 

 


Bir önceki ay THY Nevşehir Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Kuala Lumpur ve Singapur’ a çalışma ziyareti gerçekleştirilmişti. Yine, 14-15 Kasım 2013 tarihleri arasında Kapadokyadaki turizm ürün ve servislerinin tanıtılarak uzun dönem turizm ortaklıklarının gerçekleştirilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Karadeniz Ticaret & Yatırım Tanıtım Programı (BSTIP), Ahiler Kalkınma Ajansı ve Türk Hava Yolları Nevşehir Bölge Müdürlüğü ortaklığında, Nevşehir’ de ’’Kapadokya Turizm Tanıtım Formu’’ düzenlenmişti. Ayrıca, Aksaray ve Nevşehir İŞKUR İl Müdürlükleri tarafından düzenlenen kariyer fuarlarına Ajans da destek sağlamıştı.

 

 

Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği’ nin 4. maddesi gereğince Genel Sekreter tarafından hazırlanan Ahiler Ajansı insan hakları politikasına ilişkin rapor, Yönetim Kuruluna sunuldu. Raporda uygulamaya dair bilgiler, Ajans insan hakları profili, insan hakları politikasına ilişkin Ajans faaliyetleri ve geliştirilmesine yönelik öneriler yer aldı.

 

 


Toplantıda ayrıca Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenmesine karar verilen projelerin geldiği aşama ile ilgili bilgiler verildi.

  

Ahiler Kalkınma Ajansının 18 Ekim 2011 tarihinde yapılan başkanlık seçimi Kırakkele’ de gerçekleşmiş, son kalkınma kurulu toplantısı ise 25 Haziran 2013 tarihinde Niğde’ de yapılmıştı.  31.05.2013 tarihli ve 28663 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2013/4748 sayılı bakanlar kurulu kararı ile Kalkınma Kurullarına temsilci gönderecek kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşları yeniden berlendi.

 

 

Kalkınma kurulu Başkanı iki yılda bir seçildiğinden, 25 Aralık 2013 Aksaray’da yapılacak olan Kalkınma Kurulu, yeni üyelerle toplanacak ve başkanlık seçimi yapılacak.

 

Toplantı gelecek ay için planlanan diğer çalışmaların tartışılmasıyla son buldu.







 

Editör: TE Bilişim