Niğde Vali Yılmaz Şimşek, Niğde İl Merkezinde inşaatı devam eden okullar ile kamu binaları ve restorasyonu süren Camilerde incelemede bulundu.
Beraberindeki heyetle birlikte incelemelerine Niğde İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası ile başlayan Vali Yılmaz Şimşek, toplam 50 dönüm alan üzerine yapımı devam eden Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasının 17 bin 500 metrekare kapalı alanı ve 3 bin 500 metrekare oturum alanı olduğunu söyledi.

Yapılan yatırımlarla vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmayı amaçladıklarını kaydeden Vali Şimşek, “Her türlü ihtiyaca cevap verecek Niğde’de modern yeni Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının fiziki gerçekleştirmesi %57 oranında tamamlanmıştır. 2017 yılının ocak ayında yapımına başlanan binamızın, 2018 yılının 12. ayı sonuna kadar bitirilmesi planlanmaktadır” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasındaki incelemelerinin ardından Vali Yılmaz Şimşek, 32 derslikli 960 öğrenci kapasiteli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Spor Salonu inşaatı ve yine 32 derslikli 960 öğrenci kapasiteli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 200 Öğrenci kapasiteli Pansiyon Binası ve 4 Atölye inşaatlarını gezdi.

İncelemeler esnasında çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’dan bilgi alan Vali Şimşek, “Öğrencilerimizin iyi bir eğitim almalarını istiyoruz. Çocuklarımızın eğitiminde, öğrenim gördükleri okulların kalitesinin de oldukça önemli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle eğitim yatırımlarına önem veriyoruz.” dedi.

Hafta sonu yaptığı incelemelerine İl merkezinde restorasyon çalışmaları süren Sungurbey, Alaaddin ve Rahmaniye Camileri ile devam eden Vali Yılmaz Şimşek,  İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Editör: TE Bilişim