Olağan genel kurulda konuşan Vali Yılmaz Şimşek sözlerine şu şekilde devam etti; “İlimizin gözbebeği, gurumuz, Niğde Organize Sanayi Bölgemizin gerçekleştirmekte olduğu Olağan genel kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Çok iyi bilmenizi isterim ki; Devletimizin ve hükümetimizin Niğde’de temsilcisi olan bizler, üretim yapan, katma değer üreten ve istihdam sağlayan, Niğde ekonomisinin lokomotifi olan siz kıymetli sanayicilerimizin her zaman yanında ve hizmetindeyiz. Şüphesiz ki; lokasyon olarak avantajı bir konumda bulunan ilimiz Niğde, sanayileşme dâhil olmak üzere her bakımdan ekonomide yüksek potansiyeli olan, kendisini geliştiren ve sürekli büyüyen bir il.

Tabii ki; yılların verdiği tecrübe ile Niğde Organize Sanayi Bölgemiz de ülkemiz ekonomisine ve ihracatına önemli katkı sağlayan OSB’lerden biri haline gelmiştir. Ancak ilimiz ekonomisinin potansiyeli bugün var olanın çok üstünde. Bu nedenle var olan iki OSB ye ek olarak iki tane daha OSB’nin kurulması için çalışmalarımız sürüyor. Tarıma dayalı ihtisas ve Enerji İhtisas Bölgesi. Ayrıca yine mevcut OSB’nin alanlarının büyütülüp yeni yatırımların ilimize çekilmesi çalışmalarımız arasında.

Memnuniyetle görüyoruz ki, Niğde OSB’miz her geçen gün büyüyor, gelişiyor.  1985 yılında faaliyete geçen OSB’miz bugün 465 hektar alan üzerinde 91 sanayi kuruluşumuzla ve 3.200 çalışanıyla üretim yapmaktadır. Bunların yanı sıra 100 dönümlük arazi üzerine yerleştirilen güneş panelleri ile kendi elektriğini üreten OSB’ler arasında yerini almıştır. Ülkemizin en önemli sorunlarımdan birisi de işsizlik sorunudur. Yine memnuniyetle görüyoruz ki; bu anlamda Organize Sanayi Bölgesi Niğde’de en çok istihdam yaratan bölge konumunda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en çok önemsediği konuların başında yine istihdam gelmektedir. Bu bakımdan 2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan İstihdam seferberliği bu yıl da hızını kesmeden devam ediyor.

Dün Ticaret Odamız, Esnaf Odası ve OSB Başkanımızın katıldığı bir toplantı düzenledik. Ve burada yeni bir istihdam kampanyamızın duyurusunu yaptık. Tüm ülke genelinde “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan istihdam seferberliği ilimizde de  “Burası Niğde Burada İş Var” sloganı ile başlatılmış durumdadır. İnanıyorum ki; siz kıymetli işadamlarımız bu başlatılan seferberliğe kayıtsız kalmayacak ve gerekli duyarlılığı göstereceksiniz. Daha çok üretim yapan daha çok istihdam yaratan ve bu anlamda da ülkemizin sayılı OSB’lerinden birisi olarak adından söz ettiren bir OSB dileğiyle.
 
 
Editör: TE Bilişim