İl Özel idaresi ekipleri tarafından çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Gerçekleştirilen yatırımlar ile ilimizdeki köylerin alt yapısının iyileştirilmesi, çevre ve insan sağlığını tehlikeye atacak unsurların en aza indirilmesi ve en önemlisi kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarının en üst seviyeye çıkartılması hedeflenmiştir.” dedi.

İl genelindeki tüm köylerin içme suyu tesislerine sahip olduğunu vurgulayan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Yürütülen çalışmalar sayesinde ilimizde içme suyu yetersiz yerleşim birimi kalmayacak. Ayrıca tüm köylerimizde içme suyu depoları mevcut olup; bütün su depoları bakım ve onarımdan geçirilerek içleri fayans ile döşenmiş ve modern klorlama cihazları ile donatılmıştır. Bütün köylerimiz kanalizasyon tesisine sahiptir. Ek kanalizasyon tesisleri yapımları da büyük ölçüde tamamlanmıştır.

46 köyümüzde, ilimiz köylerinin yaklaşık 1/3’inde içme suyu motopomplarının elektrik enerjisi ihtiyaçlarının bir kısmı güneşten karşılanacak şekilde güneş enerji sistemleri kurulmuştur.
2017 yılı içerisinde Niğde İl Özel İdaresince içme suyu, sondaj, arıtma–isale ve ENH Hattı-içme suyu depo yapım, bakım, onarımı ile güneş enerji sistemleri kurulumu işleri olmak üzere; toplam 21 milyon 630 bin 364’TL’lik yatırım yapıldı. Yine Kanalizasyon, fosseptik ve doğal arıtma tesisi yapım projelerine de toplam 2 milyon 668 bin 861 TL’lik yatırım gerçekleştirildi.” dedi.

Devletimizin ve hükümetimizin destekleri ile yapılan tüm çalışmaların vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla yerine getirildiğini ifade eden Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek; “Her şey vatandaşımızın ihtiyacını ve yaşam kalitesini artırmak içindir. Niğde’mizin ve köylerinin daha güzel, daha yaşanabilir bir kent olması için elimizden ne geliyorsa Valilik ve bağlı kurumlar olarak yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz " ifadelerini kullandı.
 
 
Editör: TE Bilişim