Niğde Valisi Yılmaz Şimşek halk eğitim merkezini ziyaret ederek kursiyerlerin yaptıkları el sanatlarını inceledi. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın da eşlik ettiği ziyarette Vali Şimşek’e kurslar hakkında bilgi verildi.

Halk Eğitim Merkezinde incelemelerde bulunduktan sonra giyim, el sanatları, nakış ve resim kurslarının verildiği sınıfları gezen Vali Şimşek atalarımızın sanatın altın bilezik olduğuna vurgu yaptığını dile getirerek, “Sizleri diğer insanlardan farklı kılacak hususlardan birisini buraya gelerek yerine getiriyorsunuz. Eğer bu konuda kendinizi geliştirebilirseniz, önce ailenize yardımcı olursunuz, daha sonra da bu işin ticari boyutuna yönelip belki de bir gelir kaynağı elde edebilirisiniz.

Bizim Milli Eğitimdeki ana amaçlarımızdan birisi de, vatandaşlarımızın üretici fertler ve meslek sahibi fertler olarak yetişmesini sağlamaktır. Böylesi ortamlarda çok güzel dostluklar kurulurken, birlik ve beraberlik kavramı da aynı yönde gelişiyor ve sosyal faaliyet olarak da birbirinizi daha yakından tanışmış oluyorsunuz” diyerek usta öğreticiler ile özellikle hijyen ve sağlık üzerine bir süre sohbet etti.

Özellikle kadınlara yönelik verilen kursların önemine değinen Vali Yılmaz Şimşek, “Sizler evinizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir şeyi imal edebiliyorsanız, bu aynı zamanda ailenize ekonomik destek anlamına da gelir. İnsanın kendisini üretici olarak görmesinin çok güzel bir hazzı ve lezzeti olduğunu da hissedersiniz. Bu gibi merkezlerimiz sizlerle daha da güzel oluyor. Aldığınız kurslarla hem kültürümüzü yaşatıyorsunuz hem de bir aile havasındaki ortamda yeni şeyler öğreniyorsunuz. Böyle bir Merkeze gelerek kendinize ve çevrenize yeni şeyler kattığınız için sizleri tebrik ediyorum” diye konuşarak kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini de yakından inceledi.

Vali Şimşek; “Güçlü bir insan yapısına sahip olabilmek için meslek eğitiminin önemli olduğunu, kişilerin hayatla ilgili ihtiyaç duyacakları dallarda mesleki eğitimi alması gerektiğine inanıyoruz. Okullarımızda bu eğitimleri veriyoruz, aynı zamanda üniversitelerimizde de mesleki eğitim veriyoruz. Ancak bu çarkın dışında olup evinde olanların da başvurabileceği böylesi bir alan sürekli bulunuyor. Eğer yeterli talep alınır, onlara uygun yerimiz ve usta öğreticimiz olursa, onlara da olabildiğince hayata hazırlayıcı dersler vermeye çalışıyoruz. Buraları aynı zamanda bir okul gibi, hayata dair her şeyin öğretileceği yerler olarak düşünmemiz gerekiyor. Yani burada sizlere dikiş, nakış, kuaförlük, diğer alanlarda mesleki eğitimler verilirken, depreme ait duyarlılığı geliştirecek eğitimler de verilebilir, genel manada hijyen eğitimi de verilebilir. İnanıyorum ki arkadaşlarımız bunları da planlıyorlardır, veriyorlardır. Yani Halk Eğitim Merkezleri, kendi mesleki eğitimleri dışında toplumu yakından ilgilendiren, dikkat çeken hususlarda da birer fırsat olmalıdır diye düşünüyorum. Buradaki usta öğretici arkadaşlarımız, toplumun tamamını ilgilendiren konularda da eğitim almalılar. Sağlık, Müftülük ve AFAD gibi kurumlarımızdan arkadaşlarımızın buralara gelerek herkesi ilgilendiren konularda sizleri bilgilendirmeleri buradaki faaliyet alanları açısından da bir fırsattır.

Sosyalleşmenin yolu da bu gibi merkezlerimizden geçiyor diyen Vali Şimşek; “ Burada yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kuruluyor. Sizler kursiyerlerinizle tanıştığınız gibi kursiyerler kendi aralarında tanışıp kaynaşabiliyorlar. Aynı zamanda buraların özellikle kendisini yalnız hisseden, topluma adapte olmaya çalışan kişilerin rehabilite edilmesine de yardımcı olduğunu biliyoruz. Burada kendilerini toplumla, diğer fertlerle ilişkili görerek moral bulan ve hayatı sevip bağlanan çok sayıda kişi olduğuna şahit olduk. Bunların hepsini beraber ele aldığımızda, bu merkezlerin ve bu kursların her açıdan faydalı olduğu, gerekli olduğu kanaatimiz de her geçen gün artıyor. İnsanlarımızın buralardan en güzel şekilde istifade edilebilmelerini sağlamamız gerekiyor ” diye sözlerini tamamlayarak herkese kolaylıklar dileğinde de bulundu.

Editör: TE Bilişim