Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ilimizde bulunan Kalsit Tesislerini ziyaretlerini sürdürüyor.  

Daha önce Türkiye’nin en büyük kalsit tesislerinden NİDAŞ Madencilik ve Anadolu Mikronize Kalsit Tesislerini ziyaret eden Vali Kılıç ve beraberindeki heyet, bugün de NİĞTAŞ Mikronizeyi ziyaret etti ve yatırımcılarla görüş alışverişinde bulundu.  

Madencilik sektöründeki işletmelerin sorunlarını yerinde tespit edip yetkililerden bilgi almak ve bu alanda geleceğe yönelik geliştirilecek stratejilerin alt yapısını oluşturmak amacıyla gerçekleşen ziyaretlerde fabrika yetkilileri tarafından kalsit, madencilik sektörü, yatırımcılar ve sorunları hakkında Vali Kılıç’a bilgi verildi.

Vali Kılıç, İlimizin ekonomisinde önemli bir yere sahip madencilik sektörünün daha da geliştirilerek ilimize daha fazla katkı sağlaması için gerekenlerin yapılacağını bu konuda gereken desteği vereceklerini ifade etti. Ayrıca bu ziyaretlerden sonra Niğde’de Madencilik Sektöründeki sorunların masaya yatırılarak çözümler bulunacağını ve geleceğe yönelik uygulamaların değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.   

 

40 ülkeye ihracat yapan ve yaklaşık 600 kişiyi istihdam eden NİĞTAŞ Mikronize Yetkilileri ise, Vali Kılıç ve beraberindeki heyete bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.




Editör: TE Bilişim