Niğde Valisi  Âlim Barut  katıldığı bir dernek toplantısında, havaalanı talebine ilginç bir öneride bulunarak yanıtladı.
 

Geçtiğimiz akşam davetli olarak katıldığı Bor Merkez Kasaba ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma, Kültür ve Turizm Derneği çorba ikramı esnasında Dernek başkanı Abdurrahman Yılmaz’ın ; ‘Niğde’ye havaalanı yapımını gerçekten çok arzu ediyorduk yine de istiyoruz’ şeklinde ısrarlı vurgusu ile bitirdiği konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Vali Barut ; Arabaşı çorbası değişik isim ve değişik yapılışları ile her yörede kış mevsiminde mutfağımıza renk katan bir çorbamız , geleneksel damak tadlarımızdan. Niğde’ye havaalanı konusunda da bence Niğde’liler olarak şahıslarda bu konuda bir şeyler yapabilir. Artık özel havaalanları yapımı gerçekleştirilebiliyor. Sadece devlet değil artık havaalanlarını özel teşebbüste yapabiliyor. Neden Niğde’de de olmasın’’Dedi.

 

Dâhi’nin Bilgi Notu :

 

Havaalanı konusundan ilimizi ziyaret eden başta,havaalanı konusunda en yetkin isim olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere ilimizi ziyarete gelen bakanlardan taleb edilen havaalanı konusunda Niğde’ye havaalanı kurulmayacağı açıkça söylenmişti. Fakat biz Bor ve Niğde olarak her fırsat ve her koşulda havaalanı talebimizi yineledik ve yineliyoruz. Anlaşılan o ki iş yine başa düştü. Niğde’li iş adamlarına çağrı ve davet yapılacak ve Niğde için havaalanı konusunda da Niğde olarak sükûtu hayâle uğrayacağız.

 

Editör: TE Bilişim