Niğde Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu aylık toplantısını Vali, Bölge Başkanı Âlim Barut Başkanlığında yaptı.

 

 Toplantıya, İlimizde bulunan Çin-Türk İşadamları Derneği Başkanı Song Zibin, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, Bor Fen İşleri Müdürü Hasan Turgut, Agah Katlangaş Zonda Genel Müdürü, Yaşar Çolak Zonda Distribitörü ve Cumali Karapınar Zonda Niğde Koordinatörü katıldı.

 

Toplantıda Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu Çin-Türk İşadamları Derneği Başkanı Song Zibin ve diğer katılımcılara aydınlatıcı bilgiler verdi.

 

Çin-Türk İşadamları Derneği Başkanı Song Zibin’de konu ile ilgili şunları söyledi; ”Çin’den yüzden fazla bir İşadamıyla yatırım yapmak istiyorum. Çin’deki her türlü ürünü getirip burada üretmek istiyorum. Şu ana kadar Türkiye’de 20 fabrika kurulma aşamasında ve bu daha artacaktır” dedi.

 

Daha sonra Niğde Valisi Âlim Barut yaptığı konuşmada; “Bu projede tasavvur edilen, gerçekleştirilmesi istenen veya planlanan bir büyük amaç var. Bir Endüstri Parkında en az 100 civarında sanayi kuruluşunun yer alması gerekiyor. Buna öncülük edeceğini umduğumuzda bir otobüs firması öne çıkıyor. Buna sadece bir otobüs firmasının parkta yer alması değil, bunun dışında da yüzlerce sanayi tesisinin kurulması amaçlanıyor.

 

Belli bir seviyeye geldi, bizden tabii ki öncelikle yer konusu isteniyor. Bizde bütün kolaylıkları göstereceğiz. Yabancı sermayeye teşvik kanunu, Organize Sanayi Bölgelerinde uygulanan teşvikler, vergi teşvikleri, sigorta teşvikleri gibi. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti’nin objektif olarak düzenlediği tüm yabancı yatırımcılara verdiği teşvikler var. Bu teşviklerden de Türk-Çin İşadamları Derneğinin organizasyonundaki kuruluşlar istifade edeceklerdir.

 

Yönetim Kurulu toplantısının değişik olmasının sebebi, Bu şekilde Çin’den gelip burada Endüstri Bölgesi kurmak isteyen Arkadaşlarımızın varlığı. Bizde bize düşeni yapıp burada bir Endüstri Bölgesi kurulması için gayret gösteriyoruz. İnşallah neticesine ulaşır bu şekilde toplanıp amacına ulaşması için hizmet ettiğimiz gibi bir günde açılışında beraber oluruz diye umuyorum” dedi.

 

Vali Barut konuşmasının devamında; “Biz buradan Bor Organize Sanayi Bölgesine yurt içinden ve yurt dışından herkesi davet ediyoruz. Çünkü bizde altyapı oluştu, Niğde’de konum olarak buna müsait hale geldi, bu imkânlardan herkes istifade etsin istiyoruz” dedi.

 

Buradaki yatırımlar tamamen ekonomik bir iş yoksa bir hayır işi değildir diyen Vali Barut; “Bunda yatırımcıda kazanacak, bizde Organize Sanayi olarak, Bor olarak Niğde olarak kazanacağız. Bu iş iktisadi olay olduğu için iki taraflı kazanç olacaktır. Yoksa bu bir hayır kurumu kati suretle değildir. İktisadi yatırım yapılırken maliyet ve kar analizleri yapılır. Ben şuna inanıyorum ki buraya gelecek bir İşadamı avantajlarını öğrendiğinde buradaki yatırımın karlı olacağını bilecektir. Dolayısıyla bizim kullandığımız tabirler iktisadi tabirlerdir. Buraya geldiklerinde inanıyorum ki onlar kazanacaklar onlar kazandıkça da biz kazanacağız. Tüm yerli ve yabancı yatırımcılara çağrımız bundandır” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim