Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, kırsaldaki gençleri üretime teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği 100 bin TL tutarındaki hibe desteğini içeren Uzman Eller Projesi’ni soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

İlk etapta 4 ilde uygulanacağı açıklanan ve yaygınlaştırılması düşünülen projenin hangi aşamada olduğunu soran Gürer, hangi proje sahiplerinin 100’er bin TL tutarındaki hibe desteğini almaya hak kazandığının açıklanmasını istedi.

PROJE 81 İLE YAYILACAK MI?

Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, projenin 81 ile yayılması yönünde bir girişim olup olmadığı da sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesiyle ilgili açıklamasında, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, geçtiğimiz aylarda genç çiftçi projesinin sona ermesinin ardından bu defa 'Uzman Eller' projesiyle gençleri kırsalda üretim yapmaya yönlendireceğini duyurduğunu anımsattı.

Söz konusu proje ile üretimde verimliliği ve kaliteyi yükseltmek için kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunlarının projelerine 100 bin lira hibe desteği verileceğinin ilan edildiğini belirten Gürer, projenin ilk etapta Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin'de uygulanacağı yönünde açıklamada bulunulduğunu da hatırlattı.

Gürer’in Bakan Pakdemirli tarafından yanıtlanmasını istediği sorular şunlar:

1- Söz konusu projeye hangi ilden ne kadar başvuru olmuştur?

2- Proje Değerlendirmesi kimler tarafından yapmıştır?

3- Hangi projeler ve kimler 100 bin lira hibe almaya hak kazanmıştır? Başarılı bulunan proje konuları nelerdir?

4-Hibe desteği satın alma giderlerine mi verilmiştir, yoksa nakit olarak mı verilmiştir?

5-Koronavirüs salgını nedeniyle tarımsal üretimin öneminin daha iyi anlaşıldığı şu günlerde projeyi 81 ile yaymayı düşünmekte misiniz?

Editör: TE Bilişim