Niğde Üniversitesi (NÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, üniversitenin kent ekonomisine yıllık 125 milyon TL katkısının olduğunu belirterek, 'Niğde, Hızlı bir şekilde şehirleşiyor' dedi.

Görür, yaptığı açıklamada, üniversitenin kurulduğu yıllarda Niğde nüfusunun 55 bin civarında olduğunu, ancak bugün nüfusun yaklaşık 2 katına çıkarak 100 bine ulaştığını bildirdi.

Niğde'nin şimdi daha modern bir yapıya kavuşarak, göç vermediğini ve bu nedenle bir çok yeni iş yerinin açıldığını vurgulayan Görür, 'Niğde, Hızlı bir şekilde şehirleşiyor. Bundan 15 yıl önce şehirleşme oranı yüzde 30'larda iken bugün yüzde 45'lere geldiğini zannediyorum. Bu açıdan baktığınız zaman üniversitenin lokomotif olduğu açık bir gerçek' diye konuştu.

Görür, konuşmasına şöyle devam etti:

'Kayserililer, üniversiteye hayır yapma konusunda Niğde'den daha iyi. Kayseri halkında hayır yapma kültürü var. Erciyes Üniversitesi 1978 yılında kuruldu. Hayırseverlerin Erciyes Üniversitesi'ne hayır yapma işi ise 1995 yıllarında başladı. Şimdi burada da üniversitenin kurulması ile bugün arasında 18 yıl geçti. Demek ki hayır yapmanın tam zamanı. Fakat Niğde'nin yöresel olarak böyle bir kültüre açık olmadığını görüyoruz. Burada bu kültürün oluşması için bir çaba sarf etmek lazım. Niğde'de bu süre içerisinde, bu işin nasıl olduğunu, nasıl yapılması gerektiğini veya yapıldığını, üniversiteye ve şehre katkısı ne bunları öğrenmek gerek. Bu konuda acelemiz yok. Çünkü bu iş uzun zaman isteyen bir süreç. Hemen olacak işler değil. Bir kültürün oluşması yıllar alıyor.'
 
 
Editör: TE Bilişim