Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı himayesinde, "Birlikten Kuvvet Doğar" sloganıyla 13 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan "15 Temmuz Uluslararası Anti-Darbe Hekatonu Online Turnuvası", 19 Temmuz 2020'de gerçekleştirilen final sunumları ile sona erdi.

Uluslararası 15 Temmuz Anti-Darbe Hekatonu Online Turnuvası, askeri darbeler konusunda alanında ilk ve tek big data analizi çalışmasına olanak sağlıyor. Askeri Darbeler öncesinde, sırasında veya sonrasında gördükleri sorunlara ilişkin projelerini “Komünikasyon”, “Eğitim” ve “Ekonomi” başlıkları altında geliştirerek İnfografik veya Aplikasyon kategorilerinde sunan takımların yarıştığı hekatonda Üniversitemizi, Üniversitemiz ve Niğde Teknopark ortaklığı ile kurulan takım temsil etti.

Liderliğini Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Erkan Çalışkan’ın (Niğde Teknopark -Alice Eğitim Teknolojileri) yaptığı takımda ayrıca Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi lisans öğrencileri Muzaffer Çokaslan ve Mustafa Ali Kılcı, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği lisans öğrencisi Tolgahan Doğan ve Niğde Teknopark Çağrı Elektronik Sistemleri Ar-Ge Sorumlusu Baki Yıldırım yer aldı.

Çok sayıda takım ve kişinin başvuru yaptığı ve bu takımlardan 35’inin yarışma şansı bulduğu hekatonda; 26 Temmuz 2020 Pazar günü açıklanan sonuçlara göre finale kalan 15 takım içinde “Eğitim” için geliştirdikleri “Mobil Uygulama ve Yönetim Paneli” ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ekibi mücadeleyi, ilk beş takım arasında tamamlayarak büyük bir başarı elde etti.

Editör: TE Bilişim