Niğde Üniversitesi,  Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Nevşehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında “AR_GE İnovasyon İşbirliği Protokolü” imzalandı.

 

Protokol ile birlikte bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi, teknolojik fikirlere sahip tekno-girişimcilerin desteklenmesi, KOBİ’lerde Ar-Ge bilincinin yaygınlaştırılması ve kapasitesinin artırılması, mevcut Ar-Ge desteklerinin geliştirilmesi, inovatif faaliyetlerin desteklenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon proje sonuçlarının ticarileştirilmesi ve endüstriyel uygulamasına yönelik ihtiyaç duyulan destek mekanizmalarının temini amaçlanıyor.

 

Protokolün hayata geçmesiyle birlikte Niğde’de yeni fikir ya da buluşu olan veya ürününü   Ar-Ge çalışmaları yaparak geliştirmek isteyen şirketler KOSGEB’e müracaat edecek. Proje, Niğde Üniversitesi’nden konuyla ilgili akademisyenler, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasından uzmanlar ve KOSGEB yetkililerinin yer aldığı kurul tarafından değerlendirilecek. Şirketin projesi kurulda uygun bulunursa KOSGEB tarafından destek verilecek ve çalışmalar Niğde Üniversitesinden akademisyenlerin gözetimi ve desteği ile yürütülecek.

 

KOSGEB Nevşehir Hizmet Merkezi Müdürü Esat Mahmut Beler ve KOBİ Uzman Yardımcısı Yasin Murat İşcan Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret ederek hazırlanan protokolü kendisine takdim ettiler.

 

Protokolü imzalayan Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür konuşmasında “Gelişmiş ülkelere baktığımızda tamamıyla Ar-Ge sonucunda bulundukları noktaya vardığını görüyoruz. Gelişmiş ülkelerde Ar-Ge olmadan herhangi bir şekilde bilginin üretilmesi ya da üretilen bilginin teknolojiye dönüşmesi, toplumun refahı için kullanılması mümkün olmuyor. Gerek Üniversite gerek sanayi her ikisi de neticede bir ürün ortaya çıkararak toplumun refah seviyesini yükseltmeye çalışıyor. Fakat çok acıdır ki gelişmiş toplumlar çok ileri düzeyde üniversite-sanayi işbirliğini sağlamış olmasına rağmen Türkiye’de başarılamamış bir olgudan bahsediyoruz. Aslında bu realiteden kimsenin kaçması mümkün değil. Bugün imzaladığımız bu protokolle üniversite sanayi işbirliği alanında bir adım daha atmış oluyoruz” dedi.

 

 




Editör: TE Bilişim