Ulukışla Kaymakamlığı Proje Birimi tarafından hazırlanan yaklaşık 1.000.000 TL bedel ile 5 farklı proje ilgili kurumların onayına sunuldu.

 Kadın ve engelli vatandaşlarımızın iş gücüne katılımı sağlanarak ekonomik kazançlarını artırmak ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını amaçlayan projeler için Ulukışla Kaymakamı  Ferhat Atar "Kadınlarımız, engelli vatandaşlarımız ve yarınlarımız çocuklarımız için proje ekibimizin hazırladığı projeler kurum onayına sunulmuştur. Öyle umut ediyorum ki bu projelerimiz kabul edilecek ve destek verilecektir. Yıllardan beri kadınlarımız ve engelli vatandaşlarımız maalesef ekonomik hayata katılamamış hep geri planda durmuştur. İşte bu projelerimizle Ulukışla merkez ve köylerdeki kadın ve engelli vatandaşlarımız hem iş gücüne hem üretime katılacak hem de ekonomik kazanç elde edecekler. Diğer taraftan yarınlarımız olan çocuklarımız için sosyal hayata katılımları artırılacak ve madde bağımlılığı ile ilgili farkındalık ve bilgilendirme yapılacaktır. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen gece geç saatlere kadar çalıştığımız ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.


Proje bilgileri;

1. PROJE
Proje Adı : Tavuksuz Ev Yumurtasız Çocuk Kalmasın
Proje Sahibi : Ulukışla Kaymakamlığı-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
Proje Bedeli : 263.966.00 TL
Proje sunulan Kurum: SODES
Proje Özeti: Kadın ve çalışabilir engelli vatandaşlarımıza 300 er tane tavuk verilmesi, yem desteği ve kümes yapılması ve nihayetinde Köy Tavukçuluğunu yani Salma tavukçuluğu yaygınlaştırıp kadın ve engellilerin iş gücüne katılımı sağlanarak ekonomik kazançlarının arttırılması sağlanacaktır.

2. PROJE
Proje Adı : Mantar Evleri
Proje Sahibi : Ulukışla Kaymakamlığı-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
Proje Bedeli : 309.912.00 TL
Proje sunulan Kurum: SODES
Proje Özeti: Köylerde kadınlarımıza mantar üretebilecekleri alanlar sağlayıp onlara gerekli tüm maddi kaynakları ve araç gereç desteğini ağlayarak elde edecekleri ürünleri satarak ekonomik kazançlarının artırılması sağlanacaktır. 5 yıl içerisinde ise mantar üretimini yıllık 650 tona çıkarıp yaklaşık 1000 adet işletme kurulmasını sağlamaktır.

3. PROJE
Proje Adı : SAĞLIKLI NESİLLER MUTLU YARINLAR
Proje Sahibi : ULU-DER-Ulukışla Kaymakamlığı Ortaklığı
Proje Bedeli : 57.293.00 TL
Proje sunulan Kurum: Gençlik ve Spor Bakanlığı
Proje Özeti: Ulukışla ilçemizde yaşayan 14-18 yaş arası gençlerde sağlıklı yaşam için gerekli dengeli beslenme, spor yapabilme, madde bağımlılığına yönelik koruyucu önlemler ve boş zamanlarını değerlendirebilme imkanı sağlamaktır.

4. PROJE
Proje Adı : Mesleğimi Profesyonelce Öğreniyorum
Proje Sahibi : Halk Eğitim Merkezi-Ulukışla Kaymakamlığı Ortaklığı
Proje Bedeli : 140.000.00 TL
Proje sunulan Kurum: Ahiler Kalkınma Ajansı
Proje Özeti: Dezavantajlı grupların sosyo-ekonomik hayata entegrasyonunu sağlayarak meslek edinmelerini sağlamak.

5. PROJE
Proje Adı : Trafik ve Ben
Proje Sahibi : Ulukışla Kaymakamlığı ve Ulukışla Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaklığı
Proje Bedeli : 119.000.00 TL
Proje sunulan Kurum: SODES

Proje Özeti: İlçe merkezi ve köylerde yaşayan çocuklarımıza uygulamalı trafik eğitimi vermenin yanı sıra sportif etkinlikler düzenlenerek sosyal hayata katılımlarını sağlamak ve gezi imkanları sunarak ülkemizin çeşitli yerlerini gezmelerini sağlamak


Editör: TE Bilişim