Ulukışla Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu İş sözleşmesi ile çalışanlara rekor zam verildi. Ulukışla Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı arasında sözleşme imzalandı.

Ulukışla Belediye binasında gerçekleşen sözleşmeye Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel, İşyeri sendika temsilcisi Hakan Ünsal ve sendika üyesi işçiler katıldı. İmzalanan toplu ile iş sözleşmesinde işçiye rekor zam alındı. İşçilerin yevmiyelerine ve sosyal haklarına %30 oranında zam yapıldı. Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu:

” İlk göreve geldiğimizde, Ulukışla Belediyesi hem halkına hizmet eden hem de bu hizmeti emekçilerine verilen haklarla taçlandıran bir belediye olacağız dedik. Hem pandemi sürecinde hem de ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılarda yerel yönetimler, ciddi anlamda bunaldılar, küçülmeye gittiler. Fakat biz hiçbir zaman emekçimizi mağdur etmedik. Tüm zorluklara rağmen emekçinin alın terini yerde bırakmamak için elimizde gelen tüm imkânları sunduk. Belediye olarak kendimizi kastık ama emekçinin emeğinin karşılığını vermekten hiçbir zaman imtina etmedik. Bu toplu iş sözleşmesi de bunun en güzel karşılığı oldu. İnşallah ilerleyen zamanlarda Ulukışla Belediyesi’nin gelirlerini hayal ettiğimiz, hak ettiği noktaya getirdiğimizde o zaman yine oturacağız, hakkaniyetle gereğini yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Göreve geldiği günden bu yana sürekli işçinin yanında olan ve işçi için her zaman en iyisini yapmaya çalışan Hak-İş/Hizmet-İş Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel de yaptığı konuşmasında:

“ Yaklaşık 15 gündür süre gelen görüşmelerimiz nihayet bugün çok güzel bir zamla sonuçlandı. Zor koşullarda güzel tablolar çıkartmak mücadele azmimizi yükseltiyor. Her maddesine koyduğu katkıyla emek dostu belediye başkanımıza, belediye yöneticilerimize ve sendika emekçilerimize teşekkür ediyorum. Toplu sözleşmeler bizlerin haklarını korumak adına çok önemlidir. Salgın süreci en fazla işçi sınıfını vuruyor. Biz işçiler için zaten zor olan koşullar salgınla birlikte daha fazla zorlaştı. Salgın döneminde Ulukışla’da halk sağlığını koruyan bir seyir izlendiği için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yaşamı elleri ile kuran işçilerimiz her ortamda çalışmaya devam etti. Hepsi saygıyı ve en güzel övgüleri hak ediyor. Biz de onlar için en iyisini yapmaya çalıştık ve günümüz koşullarında rekor denebilecek bir zam oranına imza attık. Her aşamada bizden yardımını esirgemeyen Ulukışla Belediye Başkanımız Ali Uğurlu’ya ve işyeri sendika temsilcimiz Hakan Ünsal kardeşime çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız sözleşme hem Ulukışla Belediyesi’ne hem işçi kardeşlerimize hem de sendikamıza hayırlı olsun.” dedi.

Editör: TE Bilişim